Home » Fiat

Fiat Punto herboren in India als ‘Avventura’

5 februari 2014 16:47 4 reacties

Punto Avventura

Het mag toch echt een ware verrassing genoemd worden, de nieuwe Fiat Punto Avventura voor de Indiase markt, vanaf vandaag te zien in New Dehli op de Auto Expo. Onlangs zagen we al een testexemplaar in Turijn rondrijden. De grote ontdekking lijkt vooral aan de sterk ogende voorzijde te zitten en de vele unieke details. Nieuwe koplampunits en grille met mooi gevormde luchtinlaat eronder, zien er dermate verleidelijk uit, dat het wat ons betreft schreeuwt om een Europese marktintroductie als vernieuwde Punto die vanuit Melfi geleverd kan worden. Er is alleen geen indicatie dat dit gaat gebeuren. Avventura is overigens de prima klinkende Italiaanse vertaling van Adventure (avontuur), de naam die in Brazilië al op veel Fiat’s terug is te zien.

avventura2

Een teaser over de nieuwkomer voor India, werd al gisteren door Fiat losgelaten op het internet met de pakkende titel ‘Urban Warrior’ en opvallende details zoals oranje gekleurde inkepingen in het profiel van de banden. Fiat wil groeien in India en doet dit met het ideale model voor de lokale markt. Het brengt daarom geen halve vernieuwing, maar een totaal nieuw concept met een heel eigen identiteit zoals enkele geruchten reeds beweerden. De Punto evolueert dit jaar dus opnieuw en we moeten zeggen dat we de eerste indruk smakelijk vinden. De Punto Avventura zal in India geleverd worden met de krachtige lokaal geproduceerde 1.3 MultiJet diesel (75 en 90 pk).

avventura3

Fiat Punto Avventura

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • bert2207 schrijft:

  Mooi, hiervoor is in Nederland ook zeker markt

 • AR 159 schrijft:

  Hebben ze meteen een B segment bluf SUV. Hier ook gaan leveren maar ja dat moeten ze met die Chinese fiats ook doen. Beter iets dan niets.

 • Di Segno schrijft:

  Ziet er leuk uit!

  Maar laten we eerlijk wezen, het is wel degelijk een halve vernieuwing en geen nieuw concept, kijk naar de achterkant en het profiel, een ontzettend leuk(dat wel!) opgedirkte punto.

 • Lampredi schrijft:

  concept car….in de goede traditie van FCA betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat ie nooit op de markt komt. Vind hem lelijk, vergelijkbaar met de 500L en Multipla. Verder te klein voor een MPV/SUV en ondergemotoriseerd. Groeien in India = goedkoop en inferieure kwaliteit en veiligheid, zal dus wel nooit in EU op de markt komen. Wel handig die fietsen trouwens, kunnen wel eens van pas komen 🙂

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties