Fiat Mio concept tentoongesteld in Turijn

Fiat Mio

Fiat neemt zoals gezegd deel aan diverse kleine tentoonstellingen in de stad Turijn over heden, verleden en toekomst, ter ere van 150 jaar Italiaanse eenheid. In de oude treinremise ‘Officine Grandi Riparazioni’, staat in het kader van de toekomst daarom de komende maanden een bijzonder concept. De compleet in Brazilië ontwikkelde Fiat FCC III, is voor het eerst op Italiaanse bodem en is misschien wel het meest krachtige symbool van het nieuwe mondiale Fiat van morgen.

Mio1

Over de ontwikkeling van wat later de Mio is gaan heten, heb je het afgelopen jaar al veel op onze site kunnen lezen. Volgens ons is de futuristische stadswagen van 2,5 meter, een doordacht concept, dat binnen afzienbare tijd ook daadwerkelijk de basis zal zijn voor een microcar van Fiat (Topolino?). De CEO van Centro Ricerche Fiat aan het woord in dit filmpje zegt dan ook dat dit project sneller aan een verwezenlijking toe zal zijn, dan wij nu kunnen vermoeden. Iets wat we met de techniek van FPT vandaag heel goed voor kunnen stellen. De Mio kan volledig elektrisch zijn, maar een hybride optie is ook denkbaar met kleine motoren als de TwinAir en een aankomende tweecilinder Diesel.

Mio2

httpvh://www.youtube.com/watch?v=xaxDEhPmES8

Een gedachte over “Fiat Mio concept tentoongesteld in Turijn

  • 24 maart 2011 om 17:54
    Permalink

    Wanneer gaan ze nu eens internationaal denken en bij dit soort presentaties (die door internet over de hele wereld gezien kunnen worden) nu eens Engels praten?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.