Fiat presenteert in Brazilië de nieuwe Fiorino

Fiorino novo

De nieuwe Fiat Fiorino is een opvallende nieuwkomer op de Braziliaanse markt. De jongste bestelwagen van Fiat Professional maakt gebruik van een nieuwe verlengde platformvariant en heeft duidelijke designkenmerken die we herkennen van de Panda (‘Squircle’). Uiteraard is de ontwikkeling van een volledig nieuwe bestelwagen niet voor niets, aangezien de naam Fiorino in Brazilië gelijk staat aan een jarenlang commercieel succes. Dat verdient dus een goede opvolger.

Toch hebben we het idee dat wat we hier zien niet exclusief voor de Braziliaanse markt is bedacht. Fiat zal het verlengde A-segment platform ook voor nieuwe varianten van de Panda willen gebruiken en mogelijk zit er ook een nieuwe Europese Fiorino in de pijplijn op basis van deze in Brazilië gebouwde versie. De nieuwe Fiat Fiorino werd onlangs al in besloten kring op Europese bodem aan dealers getoond. Een Europese variant zou bijvoorbeeld in de fabriek te Pomigliano d’Arco van de band kunnen rollen ter vervanging van de huidige in Turkije gebouwde Fiorino in een JV met PSA .

httpvh://youtu.be/3PBhkNYl3OE

4 gedachten over “Fiat presenteert in Brazilië de nieuwe Fiorino

  • 6 december 2013 om 20:20
    Permalink

    Lijkt wel bladveren op de achteras te hebben, in Europa niet gebruikelijk meer. Ziet er in vergelijking met de huidige Fiorino nogal “basic” uit. Kan natuurlijk zijn dat men scherper in de markt wil zitten, ik denk bv aan Dacia Dokker Van.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.