Gilles Villeneuve herdacht op Fiorano

Op indrukwekkende wijze eerde Ferrari gisteren een van haar grootste coureurs ooit op het eigen circuit van Fiorano. Een brullende 312 T4 over een zonovergoten baan met achter het stuur zoon Jacques, zorgde voor het nodige kippenvel bij de fans. In 1977 kwam de Canadees Gilles Villeneuve bij Ferrari en won hij 6 GP’s. Hij won drie wedstrijden met de auto die gisteren weer van zich liet horen. Wat de mensen gistermorgen zagen, vormt een prachtig beeld dat bij velen de fantasie opriep van een coureur, die nog altijd door mag rijden over de eeuwige jachtvelden. Gisteren werd de sterfdag herdacht.

Gilles Villeneuve verongelukte op 8 mei om tien voor twee in de middag tijdens een kwalificatie op het Belgische circuit van Zolder. De hommage op Fiorano duurt feitelijk nog tot 10 juni, aangezien er een tentoonstelling over deze coureur geopend is voor publiek. Tijdens de herdenking gisteren waren behalve familieleden, ook Luca Cordero di Montezemolo, Piero Ferrari, Fernando Alonso, Felipe Massa, Amedeo Felisa, ingenieur Mauro Forghieri (technisch directeur ten tijde van Villeneuve) aanwezig op Fiorano. Dertig jaar na de dood van zijn vader zei Jacques Villeneuve na 8 ronden in de 312 T4, dat hij heel goed begrijpt waarom zijn vader zo’n kick moet hebben gekregen van de F1.

Een gedachte over “Gilles Villeneuve herdacht op Fiorano

  • 10 mei 2012 om 03:47
    Permalink

    Klinkende namen daar afwezig. Forghieri was een absolute topper op motorengebied. Porsche heeft hem ooit proberen weg te kopen en bood hem een blanco cheque waarop hij zijn salaris mocht invullen. Heeft ie gelukkig geen gebuik van gmaakt ……..

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.