Home » FCA , Fiat Powertrain

Goede vooruitzichten voor Italiaanse motorenfabrieken FCA

24 februari 2014 12:49 5 reacties

fpt

Naast de daadwerkelijke productielocaties van Fiat waar auto’s van de band rollen, zijn er ook enkele grote motorenfabrieken in het land, die al geruime tijd ver onder de maximale capaciteit draaien. Tijdens het bezoek van John Elkann en Sergio Marchionne vorige week aan de president van Italië, is ook over de productie gesproken en klonken er positieve vooruitzichten.

Zo is de vraag voor de motorenfabriek van VM in Cento, waarvan Fiat sinds kort volledig eigenaar is, sterk groeiende. De nieuwe en in Amerika reeds populaire pick-up Ram 1500, vormt daar de directe aanleiding van. De Eco-diesel is het sterke oliegestookte Italiaanse blok, dat steeds vaker gekozen wordt door de klanten overzee. In de VS zal de opkomst van de dieselmotor bovendien naar verwachting nog sterker toe gaan nemen. Vooral in de bedrijfswagensector. Om een indicatie te geven; In drie dagen alleen al, heeft Ram 8000 orders ontvangen voor een pick-up met 3.0 V6 diesel uit de provincie Ferrara. Verder is er voor VM-Motori uiteraard ook nog de vraag naar de 6-pitters voor de Jeep Grand Cherokee en de Maserati Quattroporte en Ghibli. Het jaarlijkse aantal van 90.000 eenheden, zal dit jaar naar verwachting toe gaan nemen tot rond de 110.000 eenheden. Hierdoor zal er ook aan de nodige personeelsuitbreiding worden gedaan.

fpt2

De fabriek in Pratola Serra, waar onder andere de 1.8 benzinemotor van FCA wordt gefabriceerd, kan men dankzij de in productie name van de nieuwe compacte Jeep (die hoogstwaarschijnlijk Renegade gaat heten) te Melfi, uitzien naar een aanzienlijke productietoename. Hierbij gaat het om MultiJet 2 dieselmotoren. Daar komt eind dit jaar bovendien ook nog de Fiat 500X bij. Kortom ook hier gloort er een steeds uitgebreider exportprogramma aan de horizon.

Dat geldt zelfs voor de geplaagde fabriek in Termoli. De fabriek in de zuidelijke provincie Campo Basso zal eveneens de basis van vele compacte motoren leggen (oa componentenproductie), die vervolgens een eindbestemming krijgen onder een motorkap in China, Brazilië of de VS. Men spreekt bij Fiat Chrysler Automobiles in de wandelgangen alvast over aanstaande nieuwe investeringen voor deze locatie. De 1.4 MultiAir benzinemotoren voor de nieuwe Jeep (Renegade) en Fiat 500X komen eveneens uit Termoli.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

5 reacties »

 • danielcarrer schrijft:

  Wist niet dat Fiat de 3.0 van VM voor de VS ook in Italië liet bouwen. Leuk nieuws.

 • dmantione schrijft:

  1.75 TBi in de 500X/Jeep is ook een interessant nieuwtje: Had Grote Sergio niet gezegd dat FIAT en Alfa geen motoren meer zouden delen? Spannend!

 • Lancia4Ever schrijft:

  @dmantione: nee de diesels komen uit PratolaSerra. De 1.4 MultiAir voor deze auto komen uit Termoli 😉

 • squadra schrijft:

  Pratola Serra is de oude Arna fabriek toch. Daarna kwamen daar de Twinspark motoren vandaan onder andere volgens mij.

  Ciao

  Squadra

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Fiat Powertrain

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties