Grote borrel: FGA en Chrysler 1 jaar bijelkaar

Zoals wel vaker blijkt is men in de VS werkelijk enthousiast over de tot nu toe behaalde resultaten, sinds de nieuwe input vanuit Italië een jaar geleden is gestart.

En dus konden in Auburn Hills de tafeltjes naar buiten, voorzien van ketch-up flessen en mosterd. Onder het genot van een hotdog en een hamburger stonden 12.000 werknemers voor het kantoor van het management te genieten van het mooie weer en vooral de sereniteit van een goed georganiseerd bedrijf. Dat is nog eens wat anders dan gesloten hekken waarvoor tal van ontevreden arbeiders met rode vaandels de ergste dingen roepen zoals dat in Melfi van tijd tot tijd het geval is. Op het feestje was werkelijk iedereen aanwezig inclusief Sergio Marchionne en eregast Luca Cordero di Montezemolo. Maar ook de producten zelf want rondom het veld stonden de nieuwste modellen van Chrysler, Ferrari en Maserati opgesteld en de Fiat 500 stond centraal in verband met de terugkeer van het Italiaanse merk eind dit jaar.

Op 10 juni 2009 keurde de Amerikaanse rechter de fusie goed. Destijds kon je op onze website dagelijks de laatste ontwikkelingen van de overname volgen. Dat gold ook voor het industriële plan dat Marchionne op 4 november presenteerde, waarvan je live de presentatie bij ons kon meelezen. Zowel de overkoepelende vakbond  UAW als het Witte Huis zijn zeer te spreken over de vorderingen onder leiding van de mannen uit Turijn. Een soort gelijk plan wil in Italië onder naam ‘Fabbrica Italia’ echter nog niet echt van de grond komen door allerlei complicaties. Op de meest theatrale wijze wordt daar steeds roet in het eten gegooid. Van grote stakingen tot werknemers die gesteund door de vakbond een klacht in dienen bij de president van de republiek. Alles komt voor in het knotsgekke Italië waardoor een de kans op een betere industriële toekomst steeds meer in het gedrang komt.

[nggallery id=420]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.