Home » FCA

Is Manley interim CEO?

28 mei 2019 10:33 5 reacties

Als je Elkann en Manley goed beluisterde de afgelopen tijd leek men al behoorlijk zeker van een aanstaande alliantie. John Elkann bleef telkens op de voorgrond, terwijl Manley druk bezig was om het erfgoed van Marchionne draaiende te houden. Intussen zag men op Lingotto de breuk tussen Renault en Nissan ontstaan door de affaire Ghosn.

Het lijkt er nu op dat als de nieuw gevormde groep FCA-Renault een feit is, dat Manley weer een nieuwe rol zal krijgen en dat zijn taak als CEO een tijdelijke was. Ook de aanstelling van Christian Meunier bij Jeep, lijkt verband te hebben met de nieuw te vormen groep. Elkann zal verder gaan als president, terwijl Renault CEO Jean Dominique Senart de zelfde taak zal vervullen binnen de nieuwe groep.

Mogelijk heeft de overname van Opel door PSA het een en ander in een stroomversnelling gebracht de afgelopen tijd. Wat dit op de langere termijn te beteken heeft voor de decennia oude solide samenwerking met PSA in de bedrijfswagenfabriek van Sevel, is nu de vraag. De Fransen zouden sowieso hun bedrijfswagens voortaan ook in Polen willen bouwen samen met Opel. Hoe dan ook, deze herschikking draagt tot nu toe de goedkeuring weg van de Franse en Italiaanse overheid en binnenkort waarschijnlijk ook die van Brussel.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

5 reacties »

 • Hilbert schrijft:

  Lage lonen, hoge winsten daar draait het om

 • henk schrijft:

  Behoorlijk veel dikke duim werk denk ik zo.

  FCA zoals het nu georganiseerd is blijft voorlopig gewoon zo, en Renault ook. Net zoals de Renault-Nissan alliantie georganiseerd is. Voordat integratie gaat plaatsvinden zijn we jaren verder.

  Jean Dominique Senart is nu chairman/president van Renault (vergelijkbaar met de rol van John Elkann bij FCA) en wordt CEO van de nieuw te vormen groep, onder John Elkann die chairman/president van de hele groep wordt.

  FCA en Renault-group blijven voorlopig onder leiding van Mike Manley en Thierry Bolloré, de huidige CEO’s.

 • henk schrijft:

  Ondertussen komt er internationaal zeer veel bewondering voor het handelen van John Elkann, niet alleen voor wat hij nu bereikt maar ook voor de manier waarop. Hij doet het op zeer Italiaanse wijze met zeer veel respect en waardering voor de (mogelijke) andere partners in dit spel dat mogelijk zelfs de zich nogal beledigend en ondergeschikt voelende Japanners (in de Renault-Nissan alliantie) mogelijk ertoe kan brengen volop mee te gaan doen.

 • niccolo schrijft:

  @henk
  Je bedoelt het respect waarmee FCA met zijn dealers omgaat en al jaren hoog scoort bij de enquêtes in de branche?

 • Hilbert schrijft:

  Dus respect voor Lancia

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties