Italiaanse Motorvalley wil themapark met racemerken

motor valley

Regio Emilia Romagna ziet kans om de wereldberoemde motor- en automerken die in dit gebied gebouwd worden, extra op de kaart te zetten middels de realisatie van een pretpark. Motorvalley is dan niet louter meer een bijnaam voor de regio waar onder andere Ferrari, Maserati, Lamborghini en Ducati worden gebouwd, maar komt ook boven de ingang van een echt themapark voor het hele gezin (veel vaders en zonen gokken we) te staan.

Na andere belangrijke initiatieven zoals het museum over Enzo Ferrari, het Ferrari musuem en het nieuwe Motor Gallery evenement in Modena, toont deze wens opnieuw het potentieel dat de Italiaanse sportwagenindustrie met zich meebrengt. En het is bovendien redelijk in belang van het land, want het idee wordt geopperd door de ANCE (Associazione nazionale costruttori edili), de nationale belangenvereniging voor bouwondernemingen. Motorvalley Emiliano-Romagnolo is geïnspireerd op Ferrari’s themapark in Abu Dhabi dat drie jaar geleden open ging.

autodromo

Het park moet in Imola vlakbij de snelweg verrijzen en een directe verbinding hebben met het bekende circuitpark Autodromo Enzo e Dino Ferrari (foto boven). De eventuele realisatie van het project zou voor behoorlijk wat extra werkgelegenheid zorgen in bijvoorbeeld de toeristische sector en de autobranche. De mening van de gemeente Imola en Formula Imola (organisatie van het Autodromo) moet echter nog gevraagd worden in een aanstaand overleg, maar het plan is al tot in detail uitgedacht. De bedenkers hebben zich laten inspireren door andere Europese voorbeelden zoals Le Mans en Nurburgring. Men zegt dat het een investering voor de toekomst is, die zich op de langere termijn volop terugbetaalt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.