Home » FCA , Overige

Italiaanse vakbond met Amerikaanse om de tafel over Fiat

17 oktober 2013 20:33 2 reacties

fim cisl

Fiat krijgt hulp van buitenaf als het om het positief beïnvloeden van het Amerikaanse kamp in de overnamestrijd om Chrysler gaat. Afgevaardigden van de bond voor staalindustrie FIM-CISL reizen af naar de VS om met de UAW (waar VEBA een onderdeel van is) om de tafel te gaan. FIM-CISL voorman Ferdinando Uliano benadrukt dat het belang van een volledige overname door Fiat voor beide partijen groot is. Het valt dus in het kader van werkgelegenheid prima uit te leggen, dat een nog langer voortdurende impasse tussen Lingotto en VEBA zeer onwenselijk en op termijn zelfs schadelijk is.

Uliano zal volgende week met UAW voorman Bob King in gesprek gaan over de risico’s van een flink vertraagde overname. Nieuw te produceren modellen kunnen bijvoorbeeld noodgedwongen worden uitgesteld, wat uiteraard vooral voor de Italiaanse, maar ook voor de Amerikaanse fabrieken een direct probleem is. Bovendien verzwakt het beide groepen in toch al niet ideale omstandigheden. Tegelijkertijd is de Italiaanse bond vanaf maandag in Detroit in gesprek, om de onderhandelingen met de VEBA beter te begrijpen. Uliano snapt dat Fiat momenteel vooral afhankelijk is van de goede resultaten van Chrysler, maar benadrukt ook dat Chrysler weer bloeit dankzij de introductie van Italiaanse technologie en productiewijze. De missie van de bond, is volgens de voorman vooral om het internationale belang van de verdere samenvoeging van de beide groepen te promoten. Op dit moment kan men onvoldoende competitief zijn. Steeds meer analisten zien Fiat momenteel als een te zwakke kandidaat voor een productieve toekomst.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • henk schrijft:

    Volgens mij zo ongeveer de eerste keer dat ik iets echt constructiefs hoor van een (Italiaanse) vakbond… 😉
    Hulde, zonder meer een perfecte actie.

  • alfaspeed schrijft:

    En wij al denken dat de Italianen gekke lui zijn. Wat gedacht van de Amerikaanse overheid en vakbonden. Rare lui die cowboys.!! 😕

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Overige

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties