Lancia van de toekomst krijgt zelfde transmissie als BMW 7 serie

Precies een jaar nadat Chrysler samen is gegaan met FGA komen de eerste berichten naar buiten die te maken hebben met een nieuw en vitaal Chrysler.

Chrysler LLC zal nu 300 miljoen dollar investeren in de grondige aanpassing van twee fabrieken. In beide fabrieken wordt straks de belangrijkste transmissie voor de premiumtak van de Italiaans-Amerikaanse alliantie gebouwd. Het gaat om een geavanceerde 8-traps semi-automaat van het bekende Duitse ZF. Deze zal z’n weg vinden naar nieuwe modellen van Chrysler, Dodge, Jeep, RAM en…het Italiaanse Lancia. De verbouwing die noodzakelijk is om de versnellingsbak te kunnen maken, zal plaatsvinden in de twee fabrieken in Kokomo (Indiana Transmission Plant 1 en Kokomo Casting Plant) vlakbij Indianapolis. Hierdoor worden in dat gebied 1200 banen gered.

Mede door lokale overheidssteun kan de productie al in 2013 van start gaan. De automaat met 8 versnellingen zorgt voor een reductie van het brandstofverbuik met 25%, van toekomstige topmodellen van Chrysler en Lancia (vanaf 2014). De 8HP van ZF uit Friederichshafen wordt momenteel gebruikt in de BMW 760i en de 5 Serie GT. Het gebruik van deze transmissie draagt bij aan het ambitieuze doel om enkel hoogwaardige Chrysler modellen te bouwen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.