Akkoord over Pomigliano grotendeels bereikt

FGA kan opgelucht ademhalen.

Marchionne zei gister in zijn eigen gevatte volzinnen dat het eigenlijk ook te gek voor woorden was, dat een akkoord eventueel geen doorgang had kunnen vinden. Toch is het geen onverdeeld succes geweest het overleg van gistermiddag tussen de bonden en de fabrikant. Ondanks dat de bonden FIM, UILM, FISMIC en UGL instemden, weigerden de altijd eigenzinnige ‘roodhoofden’ van de FIOM in te stemmen. De bond noemde het pure chantage, wat Marchionne en zijn mannen hebben ingezet om hun doel te bereiken voor Pomigliano d’Arco. De FIOM gaat zich maandag beraden over de volgende stappen die de bond wil nemen.

Sergio Marchionne had geen goed woord over voor deze harde verklaring; “Vandaag was de laatste mogelijkheid om er een punt achter te zetten. Deze tegenstand gaat echt te ver. We moeten in Pomigliano namelijk keihard aan het werk.”

Ook de Italiaans minister van werkgelegenheid Maurizio Sacconi, verklaarde dat het voor de FIOM misschien verstandiger is om het standpunt te heroverwegen. De minister vindt namelijk dat hiermee de enige mogelijkheid voor een solide toekomst voor de fabriek in Campania, alleen maar onnodig in gevaar komt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.