Lancia Ypsilon gaat opnieuw voor een Strike!

De Lancia Ypsilon staat voor succes.

Misschien is de verontwaardiging over een onzekere toekomst voor het personeel die deze auto bouwt, daarom missschien wel des te groter. Maar ja, logica is in deze wereld soms heel ver te zoeken. Dat de laatste generatie Ypsilon al 7 jaar een evergreen is, dat in staat bleek de toekomst van Lancia als merk veilig te stellen, is dan misschien ook net zo verbazingwekkend als het feit dat deze knappe kleine Lancia in Nederland nog steeds exclusiever is dan bijvoorbeeld een Audi Q7. De wereld op z’n kop als je het ons vraagt. De Ypsilon heeft volgens ons in ons land recht op veel meer marktterrein. 

Helaas mocht dat niet zo wezen. Maar wie maalt daar om als je weet dat deze unieke stadslimousine ieder jaar weer flink heeft weten te presteren, tot en met de laatste ronde aan toe. Een finaleronde die de Ypsilon opnieuw vol in de aanval zal in gaan. Want staatssteun of niet, op de Ypsilon ontvang je als klant een dikke bonus deze maand, welke versie je ook kiest. Voor deze ‘final edition’ heeft Lancia een reclamespot gemaakt aan de westkust van de VS en is het resultaat een doordacht concept van een Italiaanse filmproducent onder regie van Ago Panini. De komende weken zul je steeds meer hiervan kunnen zien op www.lanciaypsilon.it. Maar op deze prachtige website kun je nu al het een en ander bekijken over de trip die van Mojave in Californië naar Las Vegas ging.

Deze Amerikaanse stijl is misschien een knipoog naar de aanstaande versmelting met Chrysler, maar de beeldspraak van het bowlen is vooral een knipoog naar de spreekwoordelijke ‘strike’ die je gooit, als je dit jaar voor een nieuwe Ypislon naar de dealer gaat. Ook in Nederland zal de Ypsilon overigens niet ongemerkt van het toneel verdwijnen, voordat de opvolger zich over ongeveer 12 maanden aan het publiek zal presenteren. De Ypsilon ‘strike’ bonus in Italië, is deze maand al van kracht en houdt het volgende in;

Een korting tot 2400 euro ook zonder inruil. Daarmee komt de instap Ypsilon op 8900 euro i.p.v. 11.300. Ook op de ultra groene EcoChic bespaar je in Italië 2000 euro deze maand (van 14.050 voor 12.050). Ook op de extra schone Musa en Delta ontvangt de klant een dergelijke korting.

[nggallery id=190]

2 gedachten over “Lancia Ypsilon gaat opnieuw voor een Strike!

 • 8 februari 2010 om 14:51
  Permalink

  Ik snap er ook niks van, vorig jaar “voor” mijn moeder een nieuwe Ypsilon gekocht.

  Er is geen enkele auto in die klasse met zon ruime instap,
  opbergruimte en een rijcomfort dat bij een grotere auto past.

  Geen enkel probleem mee, laag verbruik….en gunstige aanschafprijs,
  ik snap echt niet waarom er niet veel meer rondrijden.

  We hebben ook in japanners gereden etc. en de Ypsilon staat in deze klasse echt bovenaan.

  Beantwoorden
 • 8 februari 2010 om 15:52
  Permalink

  FGA-medewerkers brengen die strike op een wel erg andere wijze meteen tot uiting …

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.