Marchionne over Fabbrica Italia: ‘Het akkoord is definitief’

De CEO moet inmiddels wel hoofdpijn hebben van het spel dat de FIOM speelt via de media. Op Piëch-achtige wijze brengen zij ondanks het verlies (foto) namelijk nog dagelijks het geluid van een akkoord dat mogelijk heroverwogen zal worden. Fiat zou zelfs weer om de tafel moeten te gaan. Marchionne’s respons is echter helder. Hij kijkt nu alleen nog maar richting de toekomst. Overigens zijn ook de ander bonden niet te meer te porren voor een eventueel nieuw overleg ondanks de geruchten die de FIOM de wereld inhelpt via radio, internet en televisie. De FIOM krijgt dus ondanks alle inspanningen nul op het rekest;

“Aan de overeenkomst wordt niet meer getornd. Wij gaan niet meer om de tafel zitten. Mijn complimenten trouwens voor de aanpak van de FIOM richting de media. Het klinkt bijna geloofwaardig maar toch is het absoluut niet waar dat we na dit akkoord mensen allerlei rechten ontnemen. Sterker nog, zodra de resultaten de goede kant op zullen gaan zullen de lonen omhoog gaan. Dit contract zal ook gelden voor de overige fabrieken en vormt de sleutel voor het welslagen van ‘Fabbrica Italia’.

Een gedachte over “Marchionne over Fabbrica Italia: ‘Het akkoord is definitief’

  • 20 januari 2011 om 11:27
    Permalink

    Toch wat kritiek: wanneer je de Italiaanse soap niet op de voet volgt is dit een erg onduidelijk verhaal waarin bovendien nog verschillende fouten staan die de leesbaarheid verder verminderen..

    Heb het verschillende keren opnieuw moeten (beginnen met)lezen om te snappen wat er staat.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.