Marktdebuut nieuwe Fiat Panda begint met spotje over nationale trots

Panda reclame 2012

Fiat is gisteren officieel gestart met het in de markt zetten van de nieuwe Fiat Panda editie 2012. De aftrap van het definitieve debuut begin volgende maand, begint met een filmpje over gepaste nationale trots. Het cultureel zo rijke Italië heeft ook een zeer inventieve en ondernemende kant dat past bij een jonge vitale industriële Europese natie. Fiat wijst eens te meer graag op deze meer kansrijke kant van deze aan de Middellandse Zee gelegen 150 jaar oude republiek. Deze voortvarende kant van Italië sneeuwt vaak onder dankzij landelijke verdeeldheid en grote tegenstellingen in politiek, economische welvaart en culturele eigenschappen.

Een goed actueel voorbeeld van deze grilligheid, is bijvoorbeeld dat sinds de benzineprijs in het land flink is gestegen als gevolg van de schuldencrisis, er op Sicilië fel geprotesteerd wordt door een gemengde groep van agrariërs, chauffeurs, vissers (‘Movimento dei forconi’) en Siciliaanse nationalisten (‘Lega della Terra’ dat beroep doet op een nationale identiteit dat teruggaat tot de vroege Middeleeuwen). Wegen zijn niet meer toegankelijk door blokkade’s en tankstations worden al ruim een week bezet. Gevolg: Heel het openbare leven ligt al 10 dagen plat en het lokale bedrijfsleven beklaagt zich ernstig wegens de geleden schade, die inmiddels is opgelopen tot een bedrag tussen de 300 en 500 miljoen euro… Geld dat men op het economisch zo kwetsbare Sicilië zo goed kan gebruiken. Fiat heeft mede doordat dit eiland door dergelijke lokale problematiek vaak zo ver van het vaste land af lijkt liggen, zich onlangs teruggetrokken uit Termini Imerese, waar het 40 jaar lang auto’s produceerde.

Ondanks dit soort ongeregeldheden laat Fiat Italië niet los en wijst het op de landelijke productieve kracht. De nieuwe nabij Napels geproduceerde Fiat Panda is daarom het juiste symbool op het juiste moment en op de juiste plaats. Fiat CEO Olivier François liet gister aan de pers weten, dat de Panda voor een hoogwaardige kwaliteit staat binnen het segment van de stadsauto. Een goede kwaliteit die enkel bereikt is dankzij daadkrachtige Italiaanse productiviteit en inventiviteit.

httpvh://youtu.be/GCkEIkCfJ_U

3 gedachten over “Marktdebuut nieuwe Fiat Panda begint met spotje over nationale trots

 • 23 januari 2012 om 21:09
  Permalink

  Geweldig filmpje met zeer aansprekende tekst, ik krijg het er warm van, Viva Fiat!

  Beantwoorden
 • 27 januari 2012 om 15:41
  Permalink

  Echt om trots te zijn,ik rij al sedert 35 jaar fiat en uiterst tevreden,voor mij
  Driving a Fiat a loyalty with reason and passion
  ik rij nog steeds een mooie coupé 1800 uit 1996 met 220.000km,een fiat marea sedan 16 v met 185.000km uit 1998 en een mooie multipla jtd 105 met 203.000 km,en ik mag zeggen zonder noemenswaardige problemen,ik zorg op tijd voor onderhous.
  groeten vanuit belgie 8)

  Beantwoorden
 • 27 januari 2012 om 19:40
  Permalink

  ja,zoon verhaal kan ik me wel in vinden..
  jarenlang verstokte vw fan geweest…
  op een gegeven moment een seicento gekocht(sporting).
  nu punto sporting (1.2/16v),nooit meer anders.
  wachten met smart op panda 4×4…(novitec velgen eronder/dakkoffer)multo bene!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.