Home » Maserati

Maserati Quattroporte komt ook als ‘Integrale’ en V6 diesel

7 november 2012 9:57 4 reacties

De gisteren digitaal onthulde Maserati Quattroporte 2013, wordt inmiddels zeer goed ontvangen op het internet. Het indrukwekkende ontwerp is een heerlijke mix van klassieke en vooruitstrevende Italiaanse ideeën. Het straalt wat ons betreft de vervolmaking uit van de toekomstige Italiaanse grote sedan. Auto’s die niet alleen dankzij een hoge mate van creativiteit tot stand komen, maar ook vanwege een degelijke visie op wat de markt vraagt. Auto’s die technische perfectie nastreven zonder ooit te klinisch te worden. Dat is precies het idee waarmee behalve Maserati’s ook de Alfa Romeo’s en Lancia’s van de toekomst tot stand zullen komen.

Op een dealerpresentatie zijn gisteren de volgende details bekendgemaakt; De nieuwe Quattroporte is 526 cm lang en heeft compleet nieuwe motoren onder de kap. Verrassend hierbij, is dat de Quattroporte in september 2013, ook met een krachtige diesel V6 diesel verkrijgbaar zal worden. De V6 benzine krijgt 410 pk en de V8 zoals gezegd 530. Een vierwielaangedreven variant komt om goede commerciële redenen ook op de markt en krijgt de Italiaanse aanduiding ‘Integrale’ mee, een term die vooral op Lancia’s internationaal bekend werd uit de tijd van de Delta HF Rally-kampioen. Lancia draagt dat stokje dus over.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • squadra schrijft:

  Heerlijk, dat Maserati zo aan het terug komen is nu de economie in europa nog maak me daar wel zorgen over ook voor Nederland ik werk zelf in de Autobranch en ik heb gelukkig nog steeds mijn baan maar wat een kaalslag is daar al jaren aan de hand!!

  ciao

  Squadra

 • alfaspeed schrijft:

  Ik ruik een hele sterke geur sinds gisteren !!!
  De geur van angst zweet en hij komt uit zuid-duitsland!
  Wanneer Alfa net zo terug komt als Maserati gaan heel wat merken een geduchte concurrent terug krijgen op alle fronten inclusief de autosport. 😀 8)

 • Lusso schrijft:

  Is dat dan meteen het einde voor de grote Lancia’s?

 • alfaspeed schrijft:

  Daar heeft niemand nog een antwoordt op gekregen! 😥

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Maserati

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties