Maserati tegenhanger van LaFerrari uitgesloten

MC12 opvolger

Er komt geen opvolger van de Maserati MC12. Daarmee ontkracht Maserati-baas Harald Wester persoonlijk een gerucht dat eind maart de ronde deed. De LaFerrari hoeft dus niet vrezen voor z’n positie als alleenheerser binnen het spectrum van ultieme supercars, ook wel hypercars genoemd. Maserati krijgt als merk een heel andere positie dan ten tijde van de machtige MC12 en daarom zal het merk uit Modena ook een heel andere weg bewandelen dan het label uit Maranello.

Overigens wil dit niet zeggen dat Maserati niet meer met een echte sportieveling komt, want deze ligt namelijk wel degelijk op de tekentafel en zal uiterlijk in 2016 het daglicht zien. Het gaat om een veel compactere GT dan de GranTurismo, die waarschijnlijk GranSport zal gaan heten en een aanval zal doen op het klantenbestand van Porsche.

Een gedachte over “Maserati tegenhanger van LaFerrari uitgesloten

  • 23 mei 2013 om 15:26
    Permalink

    Ja laten Alfa en Maserati maar knabbelen aan de sportievere VAG klanten en die van BMW. Met voor Alfa de V6 en 1750tbi en Maserati met de V8 biturbo dus naast een 4C een 6C en een gransport met V6 en V8 en natuurlijk straks een opvolger voor de prachtige gran tourismo die van mij nog wel een paar jaar mag blijven ik blijf het een pracht ding vinden maar een iets kleinere en lichtere versie met de nieuwe V6 en V8 er in zijn natuurlijk van harte welkom als tegen hanger voor een 911. Laat alfa dan met de 4c en 6c knabbelen aan de klanten die nu een boxter, tt of z4 bezitten.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.