Nieuwe midi MPV van Fiat straks ook als hybride

Ondanks alles blijven de er toch alvast wat details doorsijpelen over het nieuwe industriële plan.

Over een paar weken weten we alles, maar zoals je van ons gewend bent grijpen we graag vast vooruit op wat komen gaat. Zo komt nu in navolging van het nieuws over een geheel elektrische 500 het gerucht naar buiten dat we als Europeanen deze auto nooit in het echt zullen zien. Marchionne zou zelf verantwoordelijk zijn voor de uitspraak. Ons continent lijkt hiermee om allerlei redenen steeds meer op een hoofdpijndossier voor grote fabrikanten en nemen voorlopig geen enkel risico op eigen bodem. Of je dergelijke techniek weet te waarderen of niet, het blijft een teken aan de wand. Helemaal nu de euro zo kwetsbaar lijkt.

Beter nieuws is het feit dat het project ‘L1’ , dat de huidige Idea en Multipla zal vervangen middels twee versies (5 en 7 zitter) op basis van één model, ook als hybride zal komen. Deze groene innovatie zal wél gewoon bij onze dealers komen te staan. Hiermee wordt steeds duidelijker dat na de geruchten over een geheel nieuw B segment, men inderdaad werkt aan nieuwe compacte hybride techniek. Vermoedelijk zal deze lijn gewoon doorgezet worden naar het grotere middensegment.

Het gerucht komt uit hogere politieke kringen en is naar buiten gebracht door de president van de regio Piemonte, Mercedes Bresso. Deze mevrouw heeft haar voornaam niet mee, maar laten we hopen dat dát er niets mee te maken heeft. Bresso kwam hiermee naar buiten na overleg te hebben gehad met Sergio Marchionne. Al met al klinkt het wel is logisch want de fabriek die hier voor in aanmerking komt staat in stadsdeel Mirafiori te Turijn.

Een gedachte over “Nieuwe midi MPV van Fiat straks ook als hybride

  • 30 maart 2010 om 21:36
    Permalink

    Leuk, ook op G3, alleen niet verkrijgbaar in Nederland, tenminste voor de MiTo geinformeerd, en Nee, niet leverbaar..

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.