Scoop: Fiat Ellezero deels ontbloot in Servische fabriek

Fiat ellezero scoop

De vormgeving van de nieuwe compacte Multi People Carrier van Fiat met projectnaam Ellezero (330), is nu voor een groot deel prijsgegeven dankzij deze spionagefoto’s die in de fabriek in Servië zijn gemaakt. Website Alvolante.it komt vandaag met deze illegale kiekjes naar buiten. Al eerder bleek dat Fiat in de nieuwe productielocatie van Kragujevac, de geheimhouding nog niet helemaal op orde heeft. Maar wie weet vindt de fabrikant het misschien ook niets eens zo erg dat we al vast wat te zien krijgen van de in Genève te presenteren nieuwe Fiat.

Prachtig design met veel nieuwe details aan de buitenkant en in het interieur, maken dat een zeer sterke eigen identiteit deze auto kenmerken. Je zou als je deze foto’s goed bekijkt kunnen zeggen dat er een ideale mix is gecreëerd tussen de designtaal van de nieuwe Panda en de sinds 2007 bestaande 500. Dat laatste zal ongetwijfeld ook te maken hebben met een uitbreiding van het 500 -gamma in de VS. Een knap staaltje ‘family feeling’ met gevoel voor Italiaanse stijl vinden we zelf. Kortom een dergelijk ontwerp verdient maar één naam; Fiat 600. Dat laatste is echter alles behalve zeker.

Lancia past overigens helemaal niet in dit ontwerp. We verwachten daarom ook dat FGA haar ontwerpstudio de opdracht heeft gegeven om voor de zevenzitter, die eveneens op de Balkan gebouwd zal worden, een grotendeels nieuwe creatie te bedenken die voor Lancia en Chrysler bestemd zullen zijn. Fiat laat met deze nieuwe producten zien dat het op het gebied van het ontwerpen van nieuwe concepten, geen genoegen neemt met kleine evoluties die nauwelijks te onderscheiden zijn. Fiat streeft altijd naar originaliteit, zoals het een goede Italiaanse auto betaamt. Fiat Servië verwacht op jaarbasis uiteindelijk 200.000 stuks te kunnen bouwen.

8 gedachten over “Scoop: Fiat Ellezero deels ontbloot in Servische fabriek

 • 13 december 2011 om 15:13
  Permalink

  Lijkt op een 500 MPV. De photoshopjes die vorige week op deze site stonden lijken er niet ver naast te zitten.

  Beantwoorden
 • 13 december 2011 om 16:39
  Permalink

  Een 500 is deels mooi omdat hij schattig is. Daar maak je geen dikke auto van. Dit word dus niks! Of het totaal beeld moest een heel andere indruk maken. Maar ik heb sterk mijn twijfels.
  De bovenste foto lijkt wel een opgeblazen ballon van de 500 die boven een Fiat garage hangt.

  Beantwoorden
 • 13 december 2011 om 16:43
  Permalink

  Dit heeft wel iets, maar verwacht men nu echt dat de huidige Bravo-kopers naar zoiets gaan overstappen? 😯

  Beantwoorden
 • 13 december 2011 om 17:50
  Permalink

  Leuk, leuk. Lijkt inderdaad op een sterke mix van Panda en 500.

  Beantwoorden
 • 13 december 2011 om 18:35
  Permalink

  Dat kan wel eens een erg kek wagentje worden, wordt erg leuk. De Bravo-rijders moeten iets langer wachten DeltaRider, de opvolger daarvan komt pas in 2013 of ’14 in de vorm van een SUV-achtige.

  Beantwoorden
 • 13 december 2011 om 18:45
  Permalink

  Idd, dat gaat meer een Qashqai tegenhanger worden, deze zit meer op de lijn van de Juke en de Yeti….wat een namen trouwens. Lat Fiat het aub 600 of Multipla noemen.

  Ik verwacht trouwens ook een verschuiving bij Fiat in het B-segment. Ik denk nl. dat de huidige Punto ook niet directe vervanger zal krijgen in dezelfde huidige stijl.

  Beantwoorden
 • 14 december 2011 om 21:13
  Permalink

  Blijkbaar geen tomtom meer, of toch alleszins geen “extern” systeem zoals o.a. in de nieuwe Fiat Panda .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.