Scoop Fiat Palio 2011: Het interieur van de nieuwe lowcost

Als er een Fiat model is dat momenteel volop in ontwikkeling is, is dat de nieuwe Palio wel. Onlangs zagen we het model al in een duet met een eveneens aanstaande tweedeurs Uno, en nu kijken we voor het eerst naar binnen in dit belangrijke model. Fiat heeft de koppositie op de Braziliaanse markt momenteel weer even moeten afstaan, maar zal naar verwachting mede dankzij dit nieuwe model weer haar slag kunnen slaan in Brazilië. Het moet Fiat overigens ongelofelijk frustreren dat het weer tweede is in het grote Zuid Amerikaanse land, want het heeft vooral te maken met het feit dat het Italiaanse volksmerk niet aan de grote vraag kan voldoen. Je kunt er dus vergif op innemen dat de bouw in Pernambuco op dit moment onder een grote tijdsdruk staat. De nieuwe Palio vormt samen met diverse varianten van de Uno straks een belangrijke basis voor Fiat’s marktpositie. Daar komt in 2012 bovendien nog een nieuwe stadsauto bij ook. Daarvan vormt de geheel in Brazilië ontwikkelde en doordachte ‘Mio’ concept (FCC III) een grondige voorbereiding.

Op de foto’s zie je goed hoe je een beladen auto test terwijl je collegae geen tijd hebben; Gewoon wat zandzakjes met een gordel erom.

Een gedachte over “Scoop Fiat Palio 2011: Het interieur van de nieuwe lowcost

  • 9 februari 2011 om 21:57
    Permalink

    Heb de Braziliaanse verkoopcijfers van januari niet gezien, maar als de LCV’s (Light Commercial Vehicle) worden meegerekend is Fiat in Brazilie met afstand nummer 1. Dit zijn er tienduizenden per maand en daarin doet Fiat het veel beter dan VW. Als je sec kijkt naar de personenauto’s wil VW nog wel eens marktleider zijn, maar dat is dan niet heel ruim.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.