Home » Alfa Romeo

Scoop! Alfa interieurontwerp door Bertone (UPDATE)

16 februari 2010 15:19 30 reacties

We staan garant voor het meest kakelverse nieuws rond je favoriete Italiaanse merk.

Daarom zie je hier bijvoorbeeld nu de computerweergave van een gelikt ontwerp, dat officieel lijkt te zijn gesigneerd door Stile Bertone. Oftewel de concept voor Geneve. Dan rijst ons de prangende vraag; gaat het hier louter om een concept ter ere van 100 jaar Alfa Romeo als reclamebord in Geneve, of is er meer aan de hand? Je zou zeggen dat dit superserieuze ‘schetsje’ daarvoor te productierijp oogt. Is de Bertone coupé concept die in aantocht is dan toch een zakelijke aankondiging voor wat komen gaat zoals veel fabrikanten dat momenteel doen? Wat wij zien lijkt namelijk op een prachtige mix tussen een 159 en een nieuwe Giulietta. Een dikke auto dus met een interieur dat is vormgegeven volgens de designkoers die door Alfa Romeo zelf bepaald is. Laten we dus hopen dat er meer aan de horizon gloort zoals bijvoorbeeld een opvolger van de GT.

Dat is trouwens wel aannemelijk, want een niche merk dat een nieuwe koers inslaat, kan niet voortborduren op een compacte stadsauto en een knappe 5 deurs hatchback alleen.

—update—

Klaarblijkelijk gaat het hier om het interieur van een eventuele 159 facelift. Al eerder werd er een nieuwe versie van de 159 aangekondigd.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

30 reacties »

 • Van Genechten Geert schrijft:

  Veel te braaf, toon eens wat inspiratie, inderdaad een mix van een beetje 159 en een beetje Guiletta maar vind het dash van die laatste veel explicieter, materialen en afwerking zien er echter zeer mooi uit maar die middenconsole doet mij veel te Japans aan. Als opvolger van de GT wil ik een veel sportiever dash, waar blijft die klokkenwinkel gedver gelijk de 156, 147 en GT die hadden, gaven mij een veel sportiever gevoel en een interieursfeer die zijn gelijke niet kende.

 • Nuvola schrijft:

  Ziet er schitterend uit zo vanaf de zijlijn. Niet teveel toeters en bellen, wel pure klasse in uitstraling en materialen. Boeiende updates vandaag overigens Mattia !

 • Frank schrijft:

  Ziet er wel heel erg productierijp uit dit.
  Meestal zijn concepts zo vaag als een deur met zwevende stoelen of driehoekige stuur.

  Laat AUB een mooie coupé komen die het gat tussen Alfa en Maserati opvult.

 • Dennis schrijft:

  Zag nog meer kakelvers nieuws op quattroruote. Renderings van het concept van Bertone: Pandion. Waar al eerder een zwart witte schets van te zien was.

  —edit—

  Ontzettend bedankt 😉

  http://www.autoedizione.nl/2010/02/16/officiele-fotos-van-de-bertone-pandion/

 • Roxxi schrijft:

  Dit interieur straalt weer de nodige KLASSE uit. Zeker in combinatie met de bruine leren bekleding en komt vast en zeker in de nieuwe coupe 😉

 • Il Quadrifoglio schrijft:

  —update—

  Het blijkt hier te gaan om een eventuele FL van de 159. 😉

 • Zuluman schrijft:

  Less=More!

  erg mooi die minimalistische insteek. ik vindt de meeste auto’s eruit uitzien als de cockpit van de space shuttle!

 • Lancia4Ever schrijft:

  Toch geloof ik nooit dat de 159 een dermate ingrijpende FL zal krijgen dus wie weet is dit een proefschets voor een coupé variant op C-Evo.

 • Il Quadrifoglio schrijft:

  @Mattia Mariani: Er staat op foto 1 heel klein Progetto 939. Dat kan eigenlijk alleen op de 159 slaan.

 • Dennis schrijft:

  Even off-topic: Nieuw filmpje van de wintertest van de Giulietta:
  http://www.youtube.com/watch?v=_GOuEub-dMk

  Officieel van alfa romeo zo lijkt het 😉

 • Dennis schrijft:

  @Dennis: Spuit11 geeft water…. Had het andere topic niet gezien…

 • rboudewijns schrijft:

  Zijn deze beelden van een nieuw interieur dan oud? Of gaat er nog iets mee gebeuren? Oftewel zien we deze binnen afzienbare tijd terug in de 159?

 • Lancia4Ever schrijft:

  Lijkt me sterk. Voor een FL ga je geen nieuwe elementen ontwerpen in samenwerking met een styling bureau. Laat staan dat je ook technisch aanpassingen doet zoals de positie van de kachel/airco en radio deurhendel etc.. Het zou gewoon gelijk staan aan geld door de plee spoelen.

  Als ze de Brera/Spider een tweede leven willen geven geef ik ze weinig kans dat dat ook gaat lukken. Bovendien denk ik dat Bertone nooit die opdracht zou krijgen.

  Wat de bedoeling van deze schets is, is me dus een raadsel.

 • Alfabruur schrijft:

  Volgens mij is het gewoon een interieur schets/voorstel voor de pandion. Het hoge midden console en de positie van de pook lijken een achterwiel aangedreven auto te zijn. De neiuwe coupe van Alfa Romeo wordt achterwiel aangedreven en zou denk ik erg op de pandion lijken maar dan zonder al die slingers en die rare deuren.

 • Il Quadrifoglio schrijft:

  Het is inderdaad erg mysterieus.. Maar er staat toch 939, wat alleen op de 159 kan slaan. Misschien is dit een voorstel van Bertone voordat de 159 op de markt kwam?

 • Lancia4Ever schrijft:

  Daarvoor zie ik teveel Giulietta

 • Il Quadrifoglio schrijft:

  Deze stijlelementen zijn inderdaad veel nieuwer. De verkopen van de 159 zijn momenteel niet al te best, techniek verouderd en toe aan een update. Alfa Romeo heeft voor de 156 FL destijds Giugiaro ingehuurd. Misschien nu Bertone?

  Best spannend!

 • Reginald schrijft:

  De 159 moet nog een paar jaartjes mee. De huidige verkopen zijn, zoals bekend, niet al te best. Daarom vind ik het logisch dat ze de 159 grondig gaan updaten. Wie weet dat de 159 nu wel aanslaat bij het publiek.

  Het interieur hierboven vind ik wel passen bij de 159 update. De DNA knop zit er ook in. Ik ben alleen wel benieuwd wat ze met de buitenkant gaan doen.

 • Raaf schrijft:

  @Reginald : klopt wat je zegt: volgens AutoInternationaal wordt de 159 / Brera / Spider pas in 2013 vervangen. Dus nu nog in ieder geval zo’n 3 jaar is een voldoende periode voor een goede FL

 • Il Quadrifoglio schrijft:

  @Raaf: Dat deze modellen ooit vervangen gaan worden is zelfs nog niet eens zeker.

 • Lancia4Ever schrijft:

  @Raaf: Autointernationaal heeft ons als bron 😉
  We hebben een keer gemeld dat de Brera en Spider misschien een aantal jaren nog mee zullen gaan als aanloop op D-Evo. Dat plan is als het goed is nu herzien.

 • Reginald schrijft:

  Auto Edizione is de paparazzi onder de auto pers. En dat kun je beschouwen als een compliment 8)
  Wat zou het saai zijn ZONDER Auto Edizione. De overige Nederlandse autopers schrijft niet vaak positieve dingen over Italiaanse auto’s. De conclusie staat bij voorbaat al vast.

 • Il Quadrifoglio schrijft:

  Is dit niet het interieur van de mysterieuze rode auto?

 • Alfabruur schrijft:

  Is dit niet een mogelijk Facelift van de 159?

  Zie link: http://image.automotive.com/f/new_and_future_cars/2010/9812531%2Bpheader/0806_01_z%2B2010_alfa_romeo_169%2Bfront_three_quarter_view.jpg

  Zou best kunnen toch?

 • Il Quadrifoglio schrijft:

  @Alfabruur: Dat is slechts een PS van de desbetreffende website.

 • Bialbero schrijft:

  Volgens mij moet een automerk auto’s produceren en verkopen. De designvoorstellen zijn aardig maar ook niet meer dan dat.
  En hoeveel geld moet er de komende jaren weer toegelegd worden op de produktie van de onverkoopbare Brera en Spider. Als Alfa aansluiting wil behouden moet er als de wiedeweerga een modellenprogramma komen dat de internationale competitie aankan.
  Een waardige 3 serie en Z4 concurrent met achterwielaandrijving is een goed begin.

 • Roxxi schrijft:

  @Alfabruur:
  de ….. 169 dan 😉

 • Alfabruur schrijft:

  @Bialbero

  Alfa komt echt wel met waardige en volledig modellen gamma.

  @Alfablog, wordt de gefacelifte 159 van de buitenkant dan ook ect nieuw? Of behoud deze z’n huidige vorm (ik bedoel dan niet een facelift ala Fiat Bravo)?

 • Lancia4Ever schrijft:

  Geen idee trouwe bezoeker.

  LOL: ‘Alfablog.’ 🙂

 • Alfabruur schrijft:

  @ Mattia Mariani

  Alfablog is nog steeds onderdeel van toch 🙂

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Volg ons

Advertenties