Stapt Alfa Romeo in nieuw DTM tijdperk?

alfa dtm

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar Alfa Romeo kon de lange aanloop richting een echte comeback als sportief automerk, nog weleens zien uitmonden in een ideale gelegenheid voor een terugkeer in de DTM. De toerwagencompetitie die in de jaren ’90 de Duits-Italiaanse rivaliteit van voor de oorlog op het circuit, volledig deed herleven. Het toeval wil dat de DTM vanaf 2015 ongeveer ook een Amerikaanse evenknie krijgt. Op twee continenten dus en dat zou Alfa Romeo erg goed uitkomen.

Wat de Italianen waarschijnlijk ook goed uitkomt is dat de organisatie van de slurpende V8 naar 2 liter turbomotoren wil. Iets dat in Japan in het GT-kampioenschap bijvoorbeeld ook plaatsvindt en dus de trend is. Laat in dezelfde periode nu ook de langverwachte D-segment Giulia op de markt verschijnen met passende techniek. Het is niet louter een wilde fantasie van ons liefhebbers, want het schijnt dat de Fiat-Chrysler groep inmiddels daadwerkelijk belangstelling heeft getoond. Bovendien heeft Sergio Marchionne zelf al eens gezegd dat een terugkeer in de autosport prioriteit heeft voor het merkimago van Alfa Romeo. Dodge en Alfa Romeo zijn dan eventueel beide de inzet, met het Amerikaanse merk alleen in de lokale competitie en Alfa Romeo op beide continenten. Kortom de DTM-klasse wordt een autosporttak om in de gaten te houden. Voeg daar nog een internationale Trofeo competitie met de Alfa 4C aan toe en de comeback voor Alfa is compleet.

alfa dtm2
We bedanken onze trouwe lezer ‘Squadra’ voor de attentie.

9 gedachten over “Stapt Alfa Romeo in nieuw DTM tijdperk?

 • 21 september 2013 om 10:54
  Permalink

  Dat de DTM naar 2.0 ltr turbo gaat vind ik helemaal niets.
  Het is ook denkbaar dat hierdoor nog meer veranderingen zullen plaats vinden.
  Niet alleen de eventuele toetreding van Alfa Romeo.

  Beantwoorden
 • 21 september 2013 om 13:10
  Permalink

  De Formule 1 gaat naar 1,6L, dus 2,0L valt dan nog goed mee, niet? De techniek schrijdt voort… Er zijn ook liefhebbers van grammofoonplaten en beeldbuistelevisies en de V8 kan weldra in dat rijtje geplaatst worden.

  Beantwoorden
 • 24 september 2013 om 11:57
  Permalink

  Ah leuk filmpje,

  Dit is een bekende voor mij namelijk Bruno Ianniello. Deze Zwitser heeft 4 Delta S4 het zijn allemaal Stradale uitvoeringen ook de Bergrenn auto’s. hij heeft er 2 in race trim en ook nog 2 die je kan huren. Dit zijn orginele stradale uitvoeringen.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.