Tweede Ferrari pretpark verrijst in Barcelona

ferrari land1

Zoals al eerder aangekondigd zet Ferrari de volgende stap op het gebied van themaparken in Europa en wel te Barcelona. Na het succes in Abu Dhabi kiest Maranello dit keer niet waar het meeste geld zit, maar waar de meeste fans zijn. De realisatie komt op naam van PortAventura Entertainment Sau (onderdeel van de investeringsgroep Investindustrial) dat een akkoord heeft bereikt met Ferrari, om Ferrari Land te realiseren binnen de eigen reeds bestaande structuur van resort en themapark PortAventura even buiten de Catalaanse havenstad.

ferrari land2

Het nieuwe park in het teken van het beroemde Italiaanse sportwagenmerk, beslaat straks 75.000 m² en heeft straks de hoogste verticale lanceerattractie van Europa. Het gaat om een project van circa 100 miljoen euro. Men hoopt jaarlijks rond de bezoekers te trekken. Het reeds bestaande themapark lokt jaarlijks al 4 miljoen bezoekers. De opening vindt plaats in 2016. Ferrari zegt open te staan voor meerdere parken in de wereld, maar zegt ieder voorstel eerst zeer zorgvuldig te overwegen.

2 gedachten over “Tweede Ferrari pretpark verrijst in Barcelona

  • 18 maart 2014 om 21:00
    Permalink

    Ik hoop wel dat het een beter park wordt als in Abu Dhabi.
    Entree is daar omgerekend 50 euro en in het museum maar 8 wagens.Rollercoaster was wegens werkzaamheden de hele dag gesloten.Niet de moeite waard dit park.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.