Fiat Doblò facelift klaar voor Amerikaanse markt

doblo fl

Eind vorige zomer konden we je al vertellen dat vooral de Fiat Doblò Cargo XL, naar Amerika zal vertrekken voor een carrière als Ram Promaster City. Dat zal dit jaar nog gebeuren en afgaande op deze in Zweden gesnapte testwagen duurt het niet lang meer. De Amerikanen nemen dus enkel genoegen met de langste versie van de Doblò-familie. De in Turkije gebouwde Fiat Doblò, is de tweede Italiaanse bedrijfswagen na de Ducato, die de Amerikaanse markt zal betreden.

We zien duidelijk dat de Amerikaanse Doblò een ander gezicht krijgt als Ram, compleet met nieuwe koplampunits en gewijzigde voor- en achterbumper. Het lijkt ons overigens onwaarschijnlijk dat de Europese equivalenten met Fiat-logo, mee zullen profiteren van deze update. Fiat Professional zal intussen ook de Ducato een stevige update geven. Iveco werkt gelijktijdig aan een nieuwe Daily.

4 gedachten over “Fiat Doblò facelift klaar voor Amerikaanse markt

 • 17 maart 2014 om 21:16
  Permalink

  Geweldig, auto’s uit Turkije naar de V.S. exporteren!

  Gewoon hard werken en nederig blijven, zou toch tot de verbeelding van de Nederlanders moeten spreken. In alle bescheidenheid het hart volgen. Net zo lang tot het volbracht is. Rustig afwachtend, tot het moment juist is. En dan, dan toeslaan.

  Akkoord, niet met de speed of light, maar wie zegt dat er bij FIAT niets gebeurt slaapt!

  Wie herinnert zich Hannibal Smith nog: I love it when a plan comes together :mrgreen:

  Beantwoorden
 • 17 maart 2014 om 22:35
  Permalink

  Wat zouden ze op motorgebied gaan doen? De Dóblo gebruikt de 1.3 en 1.6 diesels, die nog niet aangepast waren aan de Amerikaanse normen. Alsnog doen… of wordt het enkel benzine?

  Beantwoorden
 • 18 maart 2014 om 10:55
  Permalink

  Niccolo,

  Zouden ze ook een zwarte Ram Promaster city leveren met rode streep?

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 18 maart 2014 om 18:07
  Permalink

  Ik denk dat die RAM-snuit niet zal misstaan, eerder een verbetering. Ik heb niets kunnen vinden over het motorenprogramma. Wel wordt de Fiat 1.4 en/of de 2.0 ltr TigerShark motor als optie genoemd. Het laatste lijkt me niet voor de hand liggend als de US-Doblò in Turkije wordt gebouwd.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.