Zonovergoten Italia a Zandvoort groot succes

‘Hé ga je mee naar (Italia a) Zandvoort aan zee!’

Er zullen maar weinig mensen zijn die gister niet even aan dat oude liedje (1982) van de Pasadena Dreamband hebben gedacht. De zomer liet even op zich wachten, maar knalde er dan ook meteen goed in. In combinatie met prachtige auto’s en heerlijk ijs, was de Italiaanse sfeer rond het circuit compleet. Onze boodschap in naam van de Italiaanse auto werd dus onder ideale omstandigheden de wereld in geholpen. Voor AutoEdizione is de zevenentwintigste juni daarmee een prachtig evenement debuut geweest dat terecht weer in ere is hersteld.

Maar liefst 28.761 bezoekers verkozen uit pure passie het hete asfalt boven het verkoelende strand een paar meter verderop. De Italiaanse auto blijft dus een ware smaakmaker op automobielgebied. Dat proef je ook zodra je je weer tussen de alledaagse vervoersmiddelen massa begeeft aan het einde van de dag. Naast het heerlijke gebrul over de baan van de prachtige 8C Competizione, Maserati’s en vele Ferrari’s, werd ook weer eens een recordpoging gedaan in het kader van 500.000 geproduceerde Fiat’s 500. De magische en tijdloze icoon van Fiat is tot op de dag van vandaag in talloze landen, inclusief de onze, enorm geliefd. En dat blijkt want uiteindelijk reden er 676 oude en nieuwe 500’s over het circuit. Een nieuw wereldrecord! Alleen al daarom is Italia a Zandvoort een van de mooiste Italiaanse auto-evenementen van West Europa. De nieuwe Giulietta en de 8C Competizione en 8C Competizione Spider, zorgden samen met een grote groep Alfa Romeo liefhebbers voor de nodige Alfa beleving. Toch was het duidelijk merkbaar dat het gros van alle puristen van het mooie merk (inclusief een deel van onze redactie) op hetzelfde moment het hoogtepunt van het eeuwfeest vierden midden in Milaan.

Gelukkig waren wij op beide fronten actief, hoe lastig dat ook is. Allemaal om de hoogtepunten rond de Italiaanse auto voor jou op een rij te zetten. Vandaag nog enkel via internet, morgen ook als full colour ‘glossy’…

[nggallery id=374]


4 gedachten over “Zonovergoten Italia a Zandvoort groot succes

 • 28 juni 2010 om 20:17
  Permalink

  Ik was er ook op de ItaliaZandvoort 2010

  De mooiste wagen vondt ik de Ferrari 458 Italia 😆 =

  En natuurlijk de Alfa Romeo Giulietta 2010

  Volgend jaar (2011) kom ik zeker terug !

  Beantwoorden
 • 28 juni 2010 om 22:34
  Permalink

  Was leuk om de mensen van deze site eens te spreken, ik heb zelf gereden met een instructeur naast me mister Tommaso die echt expert op Zandvoort is de 33 16V was daardoor sneller over een ronde omdat je veel beter uitkomt in bochten scheelde echt meters.

  Top dag zo,

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 29 juni 2010 om 18:58
  Permalink

  Zondag ook aanwezig geweest en onder de fel brandende zon genoten van al dat italiaanse moois op autogebied. Echt genieten geblazen en daar kan een dagje strand niet tegenop.

  Vooral het van zo dichtbij kunnen zien en aanraken van zoveel Ferrari’s, Lamborghini’s, Maserati’s en laten we vooral niet de Alfa Romeo 8C vergeten.

  Kortom in 1 woord geweldig en een must voor de echte autoliefhebber.

  Ook leuk dat er diverse autoclubs akte de presence gaven en voor het eerst kennis kon maken met Autoedizione.

  Beantwoorden
 • 30 juni 2010 om 10:31
  Permalink

  Was vooral leuk om alle Italiaanse merken bij elkaar te zien.
  Dan maakt het niet uit of je een Fiat , Lancia , Alfa of Maserati of Lamborghini of Ferrari rijdt. Allemaal liefhebbers bij elkaar.
  Dat spreekt me het meeste aan in dit mooie evenement.

  Dit keer dus ook mooi instructeur kunnen spelen dat eigenlijk leuker is dan ik dacht. Met een aantal aanwijzingen iemand sneller rond te laten gaan is echt leuk.

  Hoogtepunt was naast het rijden van de supercars toch vooral de enorme optocht van Fiat 500’s waarbij de originele exemplaren eruit sprongen vooral die met leuke claxons.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.