Bonden vinden investeringsplan voor Mirafiori onverantwoord laat

Mirafiori plant

Om in 2015 te kunnen produceren had er officieel dit najaar al duidelijkheid moeten zijn over het investeringsplan voor Mirafiori, de grote fabriek die gisteren nog in de prijzen viel. Dat zeggen afgevaardigden van de Fismic en de werkgeversbond Assoquadrifiat die vandaag in Turijn bijeen waren voor overleg. De winter nadert met rasse schreden en nog is er geen concrete verklaring vanuit Lingotto. Ook de tweede meeting deze maand met vertegenwoordigers van Fiat en de minister van economische ontwikkeling Flavio Zanonato gisteren, was geheel vruchteloos.

De kritiek op de houding van Fiat is steeds luider en eenduidiger, namelijk dat voor Mirafiori en Cassino onnodig veel risico wordt genomen vanwege stagnerende onderhandelingen aan de andere zijde van de oceaan. Volgens de Italiaanse bonden is het gesteggel met de VEBA over de volledige overname van Chrysler, de directe oorzaak van het uitblijven van concrete gegevens. Volgend voorjaar zal bovendien de sociale regeling voor werknemers die thuiszitten, opnieuw aflopen en niet langer kunnen worden verlengd. De klok tikt dus steeds luider in de oren van alle werknemers, maar inmiddels worden ook de managers van de hierboven genoemde locaties dus behoorlijk onrustig.

7 gedachten over “Bonden vinden investeringsplan voor Mirafiori onverantwoord laat

 • 29 november 2013 om 23:35
  Permalink

  Alsof de bonden de toekomst van de FGA veilig kunnen stellen. Voorlopig wordt aan de andere kant van de oceaan de FGA veilig gesteld. Hard gelag, jammer voor de fabrieksarbeiders. Laat de Bonden gelukkig de FGA niet zijn. Wie regeert, dicteert.

  Beantwoorden
 • 29 november 2013 om 23:42
  Permalink

  Oh ja. Ik weet niet om iemand nog van de week het artikel in het NRC heeft gelezen over de PSA-groep. Grote problemen :mrgreen: , of wel het punt waar zij nu staan, is Fiat al voorbij, mondiaal gaan denken en opereren. Succes PSA.

  Beantwoorden
 • 30 november 2013 om 17:18
  Permalink

  Wie er visie heeft? Weten wij niet want niemand deelt de visie. Oorverdovend stil. Zelfs het nieuws dat er nieuws zal komen is nieuws. Zonder productie lege showrooms. Het belang van de Battle in de USA moge duidelijk zijn maar inmiddels is het verworden tot een excuus in Europa helemaal niets te doen. Ja, het gaat slecht met Peugeot, maar op deze manier wordt de weg terug naar de markt steeds langer voor FGA. Mijn inschatting is dat de merken waar het nu ook niet florissant gaat er ook nog zijn op het moment dat de markt aantrekt. Dan is het verschil dat deze nog een zeker marktaandeel hebben. Martaandeel vasthouden tegen elke prijs zal niet de oplossing zijn, maar het is nu te lang te stil.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.