Home » Fiat

De nieuwe Fiat 500L op de autosalon van Genève

6 maart 2012 14:40 6 reacties

500L geneve

Update 20:20 Fiat lanceert vanuit Genève de nieuwe 500L in verschillende tonaliteiten en het lijkt erop dat elke kleurstelling deze compacte MPV/Crossover goed staat. Het was dringen voor de fotografen vanmiddag, want behalve zijzelf, stond er tijdens de speech ook een haag aan beveiliging rond de sprekende Olivier François. Dat had niet zozeer met de Franse verkoopdirecteur van Fiat te maken, maar natuurlijk met de aanwezigheid van een echte president. Marchionne vergezelde namelijk Boris Tadic, de eerste man van de Servische republiek die aanwezig was met de minister van economie Nebojša Ćircic. Deze wilde hoogstpersoonlijk dit eerste uiterst moderne product uit eigen land internationaal zien debuteren. Made in Servië onder Italiaanse vlag.

500L interieur

Afgezien van de opmerkelijk mooie kleuren aan de buitenzijde, valt ook de binnenkant van de 500L op dankzij een hoop raffinement. Je kunt de 500L straks zo luxe krijgen als je zelf wilt, tot en met een combinatie van leer een Alcantara aan toe, alsof je met Lancia te maken hebt. De styling van het dashboard is erg mooi en heeft aan de rechterzijde een deel, dat in de kleur van de carrosserie is gespoten. De versnellingspook zit redelijk wat lager dan we hadden verwacht. De middenconsole oogt ook erg smakelijk en degelijk evenals de rest, met een zeer overzichtelijke boordcomputer als optie. Alle knoppen en details zijn gemaakt van hoogwaardig en mooi afgewerkt materiaal. Hoewel de beschikbare versies nog niet allemaal bekend zijn, voelen we nu al aan dat Fiat het over de rijk uitgeruste boeg zal gaan gooien, wat betreft deze stijlvolle en praktische MPV. Mogelijk zal ook de TwinAir met 105 pk beschikbaar worden op dit model, naast twee andere versie en de 1.3 MultiJet (later mogelijk ook de 1.6 MultiJet). Uiteraard zal er ook een gerobotiseerde Dualogic-automaat verschijnen net als op de Panda. Fiat zal niet lang na de 500L ook met de 500XL op de markt verschijnen met 7 zitplaatsen.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

6 reacties »

 • flatron7000 schrijft:

  Is die 1.4 een 1.4 MultiAir?

 • Lancia4Ever schrijft:

  Ik geloof het niet, maar er wordt niets gezegd over een 1.4 eigenlijk…

 • niccolo schrijft:

  500L ? panda L!

 • Koen schrijft:

  Test in automagazine (D, B, NL) :
  1. Mini Countryman
  2. Golf Plus en Fiat 500 L (ex-aequo)
  4. Citroen C3 Picasso

  😈

  (’t is maar een voorspelling, je hoeft echt niet naar de krantenwinkel te hollen 😉 )

 • Dutchbird schrijft:

  Is die 105pk Twin Air niet een beetje te licht voor 7 personen? De Twin Air heeft onderin nl niet veel. Wil je een beetje rap vooruit komen moet je behoorlijk toeren maken.

 • flatron7000 schrijft:

  Weinig en onduidelijke informatie van Fiat. Deuren dicht van de 500L op het Salon. Het hangt allemaal een beetje mijn voeten uit.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties