Ferrari suggereert nog steeds komst nieuwe V6

Ferrari V6

Al in 2010 heb je op AutoEdizione kunnen lezen dat Ferrari zit te broeden op de terugkeer van een V6 in het motorengamma. Dat lijkt nog steeds in de pijplijn te zitten als we afgaan op een recente verklaring van directeur Amedeo Felisa aan het Britse Autocar. De komst van een V6 , wordt vaak in één adem genoemd met het toepassen van hybride techniek op V12 en V8 motoren. Met andere woorden, het moet een van Ferrari’s paradepaardjes worden, om behalve snel en sportief, ook steeds ecologischer op het publiek over te komen.

We weten dat Maserati (en Alfa Romeo) samen met Chrysler aan een nieuwe V6 werkt op basis van de huidige Pentastar. Of er een link bestaat valt te betwijfelen, maar het ligt in ieder geval in lijn met de strategie om aan een flinke serie zespits motoren te werken (met turbo’s). Deze zullen garant staan voor een geringer verbruik/uitstoot, maar ook meer dan voldoende vermogen. Felisa verklaarde dat de vraag naar zescilinders vooral in Amerika flink aan het toenemen is. Vorige week schreef onze columniste Evelien van der Bel nog over de V6 die Ferrari ooit in samenwerking met Fiat liet bouwen, om deel te kunnen nemen aan de F2. Het lijkt erop dat deze ‘babymotor’ uit Maranello nu vroeg of laat zal reïncarneren.

Een gedachte over “Ferrari suggereert nog steeds komst nieuwe V6

 • 26 maart 2012 om 19:50
  Permalink

  ik las op een amerikaanse site dat pentastar de test met de v6 turbo,grotendeels heeft afgerond.er word gerept over 400 pk.
  niet kinderachtig..
  maar een v6 van ferrari,das toch andere koek.
  zou toch wel mooi zijn.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.