Home » FCA , Fiat

Fiat plant 4 nieuwe modellen uit Turkije

14 augustus 2012 14:33 Geen reacties

Fiat’s vaste partner Tofaş (Türk Otomobil Fabrikası Anonim Şirketi) in de stad Bursa, heeft te kennen gegeven dat met huidige uitbreidingsplannen maar liefst 4 nieuwe modellen zijn gemoeid. Dat zei de CEO van de moderne Turkse autofabriek Kamil Basaran. Hij vertelde nog niet om welke modellen het precies zal gaan, maar wel dat het sedans en lichte bedrijfswagens betreft. In het verlengde hiervan, ligt ook het uitstel van de Doblò als Ram op de Amerikaanse markt voor volgend jaar. Mogelijk zal dit nu in 2014 gaan plaatsvinden middels een grondige update van de in 2010 geïntroduceerde tweede generatie.

Verder produceert Tofaş de met PSA gedeelde Fiorino/Qubo (foto boven). Het valt te betwijfelen of Fiat hiervoor zal blijven samenwerken met de Fransen, zodra dit vooral in Italië succesvolle model aan vervanging toe is. De Fransen lenen dit volledig Italiaanse model op Punto platform, maar gaan momenteel een zeer onzekere toekomst tegemoet. De Italianen delen sinds een tijdje overigens ook de Doblò met het Duitse Opel. Ook over deze samenwerking is wat de toekomst betreft nog weinig bekend.

De Turkse verkoophit Fiat Linea heeft onlangs een facelift gekregen, maar zal naar verwachting ook volledig vervangen worden over twee jaar. Vermoedelijk valt het een en ander samen zodra Fiat in 2014 de nieuwe Punto alsnog zal lanceren. Fiat wil haar marktaandeel in Turkije verder uitbreiden en overweegt ook de productie van een speciaal compact model voor de lokale markt. Kortom het succes van de JV met Tofaş krijgt hoe dan ook een vervolg.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Fiat

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties