Ook Alfa Romeo SUV uit Turijn in 2015

alfa suv

Kort na de productiestart van de Maserati Levante in Mirafiori eind 2014, volgt eveneens de aanloopt naar de introductie van een SUV van Alfa Romeo. Dat kwam vanmorgen opnieuw nadrukkelijk naar voren en is een bevestiging van een gerucht die we afgelopen voorjaar al op AutoEdizione openbaar maakten. Niet Marchionne maar vakbondsleiders spraken vandaag over de toekomstplannen van Maserati en Alfa Romeo. Dat is trouwens duidelijk het resultaat van een nieuwe strategie die Lingotto de komende tijd wil volgen, binnen het kwetsbare Italiaanse ondernemingsklimaat. Bonden en fabrikant vragen om geduld en vertrouwen van de werknemers zolang er verdeeldheid bestaat over het maken van landelijke afspraken.

alfa suv2

Dat vertrouwen zal groeien nu de productieplannen alvast langzaam verder worden uitgerold. Zo krijgt als eerste de productie van luxe voertuigen in Turijn steeds meer gestalte. Na de Ghibli en de Quattroporte in Grugliasco, volgen nu ook de Levante en in tweede instantie een SUV van Alfa Romeo.

Daarnaast werd ook alvast de komst van een nieuwe Alfa Romeo uit Cassino aangekondigd, al is dat een onderdeel van de zogenaamde derde fase. Welk model dit is en wanneer dit exact zal plaatsvinden werd niet gezegd.

4 gedachten over “Ook Alfa Romeo SUV uit Turijn in 2015

 • 5 september 2013 om 08:15
  Permalink

  Nou, komt er dan toch licht aan het einde van de tunnel!! Onze honger wordt voorzichtig aan gestild met deze antipasti..

  Ik ben geen SUV liefhebber, maar wat zijn het toch mooie kontjes van de Kamal-concepts! Jammer dat menig (Aziatische) concurrent, zoals wel vaker, dit inmiddels schaamteloos heeft gekopieerd… Zo wordt de “design-SUV” van Alfa een beetje van trend-setter naar trend-volger. Maar goed, beter laat dan nooit. Forza Alfa!

  Beantwoorden
 • 5 september 2013 om 13:14
  Permalink

  Bartjan,

  De Kamal design is al 10 jaar oud dus die zal zeker niet zo op de markt gaan komen. En reken erop dat Alfa Romeo en Maserati toch weer met een fris design komen. Trouwens als je de nieuwe Golf ziet inderdaad dan is het een hele goede auto of toch niet!! Het is een auto PUNT! maar wij Nederlanders en dan vooral de mensen hier NIET laat dat even duidelijk zijn kopen lijkt het wel steeds meer met het hoofd. Dat heb ik ook gedaan ik heb met mijn hoofd gekocht en het moest een 166 worden. Waarom omdat Alfa Romeo vandaag de dag prima auto’s maakt zeker bij goed en niet te duur onderhoud daarvoor hebben we prima specialisten in Nederland ik zit bij H&S Corse. Wat ik wil zeggen is dat ik een auto rijd die kwa design veel mooier is als bijvoorbeeld een Passat of een oud model Audi A6 met A8 velgen. Je kunt met Italiaan een stuk langer doen als een ander merk omdat het design veel langer mee gaat!
  Volgens mij is dat ook een aankoop tip!

  Ciao

  Squadra đŸ˜€

  Beantwoorden
 • 5 september 2013 om 17:16
  Permalink

  Ben ook helemaal geen SUV liefhebber (BMW maakt het wel heel erg bont met hun vreselijke design!) maar de Alfa-neus in de schets belooft erg mooi te worden!!!

  Beantwoorden
 • 5 september 2013 om 18:01
  Permalink

  Squadra, Helemaal mee eens.
  Ben ook wel benieuwd wat het nu wordt wat betreft design.
  Tsja, de tijdloze schoonheid van een 166….ongeĂ«venaard!
  Weer zo’n ondergewaardeerd product van Italiaanse bodem.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.