Pirelli Cinturato P7 Blue de beste keus voor je middenklasse Italiaan

Steeds meer tests wijzen uit dat de nieuwe Italiaanse band Cinturato P7 Blue van Pirelli de beste keus is, voor auto’s in het C en D segment. Begin vorige maand heb je bij ons al kunnen lezen dat de jongste telg in de Pirelli P Zero familie, de hoogste classificatie AA mocht ontvangen tijdens de presentatie in Duitsland. Sindsdien heeft dit nieuwe Milanese product alleen maar weten te overtuigen. Pirelli heeft dus een uitmuntend product uitgedacht, dat de producent van High Performance banden ongetwijfeld verder zal helpen, als marktleider in de hogere segmenten.

Sinds 1987 zijn van de P Zero serie reeds 53 miljoen exemplaren geproduceerd. De nieuwe P7 Blue presenteert zich als een innoverende kostenbesparende en CO2 reducerende band. Deze band is klaar voor een toekomst waarin deze economische en ecologische aspecten alleen maar belangrijker zullen worden. De P7 Blue overtreft zelfs de door vele fabrikanten aanbevolen reeds bestaande P7. De controle van bijvoorbeeld de Alfa Romeo Giulietta op droge en natte ondergrond, tonen nieuwe zeer goede resultaten. Volgens projectleider Maurizio Boiocchi heeft de P7 Blue een nieuwe standaard gezet dankzij een unieke structuur en nieuwe samenstelling van het materiaal. Maar ook een innoverend productieproces, is bepalend voor de kwaliteit van deze band. De Cinturato P7 Blue neemt een voorsprong op de concurrentie, dankzij een nog kortere remweg en een lagere rolweerstand.

De bandengigant uit Bicocca heeft met de P7 Blue een band bedacht, die de gemiddelde remweg met nog eens 9% reduceert ten opzichte van een band met classificatie ‘B’. Bij een snelheid van 80 km per uur (de snelheid bij veel kop-staart aanrijdingen) op nat wegdek, is er een winst van maar liefst 2,6 meter. De rolweerstand is zelfs 23% lager dan bij een gemiddelde klasse ‘C’ band, wat zorgt voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik en CO2 uitstoot. Een grotere middenklasser in het D-segment, kan met de P7 Blue gemiddeld 5,1% brandstof besparen, op 15.000 km per jaar. Dat is goed voor een reductie van -123,5 kg aan Co2 en 52 liter brandstof. Uitgaande van een benzineprijs van 1,7 euro per liter, kun je met de Pirelli P7 Blue 90 euro per jaar besparen. Geen slechte eigenschap in deze dure tijden.

2 gedachten over “Pirelli Cinturato P7 Blue de beste keus voor je middenklasse Italiaan

 • 10 juli 2012 om 14:32
  Permalink

  Uit eigen ervaring weet ik dat de Cinturato P7 het ook uitstekend onder de 159 doet !

  Vooral de rolweerstand en slijtage is erg goed, zonder qua grip teveel in te boeten tov de Zero nero.

  Beantwoorden
 • 11 juli 2012 om 07:32
  Permalink

  Ik neem sowieso altijd pirelli als band. Onder een italiaanse auto horen italiaanse banden!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.