SCOOP: Alfa Romeo Giulia in z’n blootje!

giulia scoop5

Ecco l’Alfa Romeo Giulia (Quadrifoglio Verde)! In vol ornaat. De naam is hierbij bevestigd en het is een indrukwekkende verschijning met ballen. Het offensief van FCA middels Alfa Romeo is een feit. Met deze ras sportsedan pur sang (waarvan het front nog heel even geheim blijft) kan een nieuw hoofdstuk begonnen worden waarin vooraanstaande techniek centraal staat. Men is er niet vies van in Turijn om de mensen in Beieren te laten zien dat een lange rijke traditie niet zomaar uitsterft. Deze Alfa Romeo Giulia is een statement dat verder reikt dan een mooi jasje of theatrale flair. Ratio en schoonheid komen samen en dat zie je al aan deze eerste glimp. Eigenlijk precies zoals de Alfa’s uit lang vervlogen tijden.

Het is tevens duidelijk dat men met Alfa Romeo een nieuw publiek wil aanspreken door ook een mondje over de grens te spreken qua beeldtaal. De achterlichtunits en de onderbroken spoiler zijn bijvoorbeeld ook een beetje een deja vu voor de liefhebber van Maserati’s… en die zijn er in Amerika en China veel! De nieuwe Alfa moet dus ook vooral ‘nieuw’ ogen qua stijl door zakelijkheid en robuustheid een prominente plaats in de uitstraling te geven. Daar waar flair en elegantie voorheen vaak meer de hoofdingrediënten waren. Dat zie je ook terug in de typeaanduiding, die niets te maken heeft met wat wij Alfisten gewend zijn. Deze Giulia Quadrifoglio Verde lijkt een uitermate gepeperde M3 killer (precies die van eerdere scoopfoto’s vandaag). Nogmaals een compliment voor de mensen uit Lingotto voor de ultieme geheimhouding tot vandaag. Wie kan dat nog overtreffen?
giulia scoop7

30 gedachten over “SCOOP: Alfa Romeo Giulia in z’n blootje!

 • 23 juni 2015 om 18:28
  Permalink

  Tja, loop nog niet over van enthousiasme, m.n. erg “dik” Eens kijken wat de dag van morgen brengt

  Beantwoorden
 • 23 juni 2015 om 18:42
  Permalink

  Inderdaad eenvoudige, sobere lijnen en geen goedkope onzin. Een goed begin! Proporties wielen-carrosserie lijken me heel goed. Nu nog neus en interieur.

  Beantwoorden
 • 23 juni 2015 om 18:56
  Permalink

  Mja.. kan even goed bijna een Subaru Impreza zijn… jammer, mist de sensuele lijnen. Liever had ik wat meer Gloria concept car elementen terug gezien.

  Beantwoorden
 • 23 juni 2015 om 18:59
  Permalink

  Zoek de visuele elementen van de BMW 3.. pfff jammer

  Beantwoorden
 • 23 juni 2015 om 19:05
  Permalink

  Nu maar hopen dat het in ieder geval lekker zal rijden, uiterlijk, tja misschien morgen betere foto’s.

  Beantwoorden
 • 23 juni 2015 om 19:35
  Permalink

  Lekker dik sportief, Met de juiste motoren en een kwalitatief interieur kan en gaat dit een knaller worden !!! Kom op daar

  Beantwoorden
 • 23 juni 2015 om 20:09
  Permalink

  Wel een beetje eens dat deze koets niet zo uitzonderlijk mooi is als gehoopt. Verwachtingen waren dan ook erg hoog gespannen. Vind de impressies van Thorsten Krisch (Diseno-Art.com) nog steeds de allermooiste…

  Beantwoorden
 • 23 juni 2015 om 20:38
  Permalink

  Lijkt mij op het eerste dat het een evolutie is van de 156. de bumpers zijn wat vreemd van vorm maar dat komt door de QV uitvoering. De standaard uitvoering zal eleganter zijn en de overhang voor is extreem kort ook in het filmpje.Nu al Geslaagd!!!!

  Beantwoorden
 • 23 juni 2015 om 20:44
  Permalink

  Vind de proporties idd geweldig en de vorm van de achterruit ook erg mooi. Weet zeker dat deze foto’s niet volledig recht doen. Wordt een imposante Alfa dit.

  Beantwoorden
 • 23 juni 2015 om 23:02
  Permalink

  Dit is dus/word een knaller,eindelijk ze kunnen het nog die italianen.

  Beantwoorden
 • 23 juni 2015 om 23:42
  Permalink

  Had gehoopt op iets subtielere achterlichten (eigenlijk zoals in de bovenstaande camou-outfit: een dunne rechte streep oid) en iets van een wat scherpere taillelijn of vouw. Ziet er op de foto’s redelijk ingetogen en behoorlijk conservatief uit.
  Hoe dan ook. Erg benieuwd naar morgen, om het geheel te zien en dan natuurlijk met name de voorkant.
  Wat een lange wachttijd was dit. Blij dat het wachten voorbij is en dat we weer kunnen gaan genieten van een nieuw(e) Alfa Romeo!

  Beantwoorden
 • 24 juni 2015 om 00:08
  Permalink

  Opschrift “Giulia” ziet er ernstig uit alsof het van de lokale stickerboer komt. Ben benieuwd wat er morgen op de kont prijkt!

  Getoonde snelle versie vind ik over de top, m.n. de dikke zwelling rond de uitlaat. Over-all beeld behoorlijk aan de veilige kant zonder eigen karakter zoals bijv. bij de 156.

  Beeldmateriaal natuurlijk niet echt duidelijk. Ben benieuwd naar de eerste officiële beelden.

  Beantwoorden
 • 24 juni 2015 om 00:16
  Permalink

  Onder het juiste licht en met een natuurgetrouw perspectief zal het nog een heel ander plaatje zijn. De signatuur van het design zit denk ik meer in het voor- en achteraanzicht dan op de flanken welke door eenvoud, rust in het geheel brengen en daardoor niet afleiden van de mooie contouren van de auto als geheel. Erg mooi!

  Beantwoorden
 • 24 juni 2015 om 05:05
  Permalink

  3 jaren alles kunnen verbergen en nu daar domweg de auto open en bloot laten staan?
  Die Sergio is een grapjas. Vorige foto met een achterdeur zoals de 156 en nu weer zoals de 159. In elk geval zijn deze foto’s van zeer slechte kwaliteit en volgens mij bewerkt. Ik dacht ‘nog 1 keer slapen’, maar het werd een slapeloze nacht. Lieve goede Sint, kom nu maar gauw.

  Beantwoorden
 • 24 juni 2015 om 07:25
  Permalink

  Ik geloof niet dat dit ‘m is. Die achterlichten zijn qua stijl wel heel erg Maserati, en dat zij aanzicht. Zoals iemand al schreef, kleurloos, zou elk ander merk kunnen zijn. Laat ik het zo zeggen, ik hoop dat we in de maling worden genomen. Nog een paar uur ……

  Beantwoorden
 • 24 juni 2015 om 10:13
  Permalink

  Dit zal ‘m zijn, ware het niet dat de foto’s te slecht zijn om er een goed oordeel over te geven….Ik liet me bijna verleiden om er toch al wat van te vinden…. Nee, nog even geduld a.u.b.

  Beantwoorden
 • 24 juni 2015 om 11:06
  Permalink

  Als dit ’the real deal’ is, dan is het bewijs dat echt Italiaans design dood is geleverd. Wat een mengelmoes zeg. Mazda, Jaguar, BMW, Kia. Dit moet Alfa gaan redden? Ben vooralsnog erg sceptisch.

  Beantwoorden
 • 24 juni 2015 om 11:26
  Permalink

  De schetsen van Autoweek laten (m.i.) zien dat de nieuwe wagen in zilver er al veel beter uitziet dan in rood. Wel beetje genant dan, een Alfa die er niet goed uitziet in het rood…

  Beantwoorden
 • 24 juni 2015 om 16:09
  Permalink

  Zitten daar inmiddels 1800 mensen te kijken naar testbeeld 🙂
  Schijnt nu om 19:00u pas te zijn. Bella Italia…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.