SCOOP: Nieuwe Chrysler 200 chique als een Lancia berlina

chrysler 200a

Wat we afgelopen zomer vermoedden klopt, de nieuwe Chrysler 200 die hier voor het eerst geheel ‘naakt’ is gespot, is zo stijlvol als een nieuwe Lancia zou kunnen zijn. Een mooie Italiaanse ‘berlina’ als ware opvolger van de alweer vergeten Lybra. De vloeiende lijnen van de koplampunits en grille, die bijna één zijn, geven Chrysler een nieuw gezicht, maar zou Lancia als het ware bijna weer een vertrouwd voorkomen geven (zij het in een nieuw jasje) dat we nog kennen van Lybra, Kappa, Dedra en tweede generatie Delta.

chrysler 200b

Vermoedelijk was de Chrysler voor een nachtelijk fotoshoot onderweg. De nieuwe 200 zal namelijk in de eerste maand van 2014 op de autosalon getoond worden als grote nieuwkomer. Het model moet Chrysler in het middensegment weer op de kaart zetten, daar waar het ooit  zo sterk was. Dat laatste geldt ook voor het door ons zo geliefde merk uit Turijn, dus laten we hopen dat dat voor Lingotto reden genoeg is om Lancia nieuw leven in te blazen evenals Alfa Romeo. Qua stijl en techniek valt immers voldoende onderscheid te maken om kannibalisme te voorkomen. Laten we dus hopen dat dit de nieuwe Flavia is (of een andere naam).

chrysler 200c

chrysler 200d

we bedanken onze trouwe lezer Edward voor de attentie

6 gedachten over “SCOOP: Nieuwe Chrysler 200 chique als een Lancia berlina

 • 14 december 2013 om 09:49
  Permalink

  Een geslaagde, coupé-achtige lijn. Met de juiste grille en de juiste motoren kan dit voor Lancia wel interessant zijn.

  Beantwoorden
 • 14 december 2013 om 10:20
  Permalink

  Eerst maar eens betere foto’s zien, want zo op het eerste oog niet heel spannend kan het ook een product zijn uit Azie zijn.

  Beantwoorden
 • 17 december 2013 om 17:59
  Permalink

  Blijft waarschijnlijk toch bij dromen…

  Volgens berichten komt er geen Lancia versie. De neus is ook totaal geen Lancia, maar wel heel geschikt voor Amerika. Heeft ook te maken denk ik met de (definitieve) keuze van Alfa voor de D- en E-klasse. In Duitsland is al, als eerste land, de stap gemaakt de dealerorganisatie van Alfa en Chrysler/Jeep samen te voegen.

  Beantwoorden
 • 18 december 2013 om 15:30
  Permalink

  Het blijft gissen en afwachten voor 2014/2015, maar één van de weinig reële opties is dat de nieuwe 200 in Europa zal verschijnen als de nieuwe Lancia. Zou ook logisch zijn in de tijd gezien. Marchionne heeft gezegd dat Lancia niet zal terugkeren naar het verleden. Er zullen geen nieuw ontwikkelde sec Lancia’s meer komen(zoals de Delta), daarvoor is de aantrekkingskracht te beperkt, en is het kosten naar sterfhuis brengen. De enige winstgevende Lancia is de Yp. Als Lancia blijft bestaan is het afgeleide van een nieuw verschenen Chrysler, op Europese leest met een Lancia smoeltje. Zou ook de enige manier zijn om te proberen Lancia rendabel op de markt te zetten.

  Beantwoorden
 • 21 december 2013 om 17:06
  Permalink

  Europees gezien heeft Chrysler helaa voor ons een veel grotere aantrekkingskracht voor modellen in het C-segment en hoger dan Lancia. Zie het succes van de oude Chrysler 300C vs de Lancia Thema nu, en de ingestorte verkopen van de Voyager sinds die Lancia heet. Juist in de belangrijkste Europese markten, Duitslan en het VK, is een definitieve keuze voor Chrysler veel logischr dan Lancia. Ik denk dat alleen in Italie de naam nog blijft, en dan ook alleen nog maar voor de Ypsilon. Het rebadgen is jammerlijk mislukt.

  Beantwoorden
 • 21 december 2013 om 22:08
  Permalink

  Eens met Mareblu. Veel Lancialiefhebbers vreten de Chryslermodellen niet, kwestie van smaak. Veel Chryslerklanten vreten de naam Lancia niet….
  Dus voor een Lancialiefhebber gaan die modellen nooit werken, voor een chryslerliefhebber zijn er alleen wat andere badges nodig. Wie is er nu gek 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.