Spettacolo Sportivo 2012 in het teken van 50 jaar Giulia

Het jaarlijkse tweedaagse Spettacolo Sportivo evenement van de Stichting Club van Alfa Romeo Bezitters (SCARB) vond dit jaar plaats in het Drentse Assen. Op het TT-circuit dus in plaats van op die van Zandvoort. Dat was niet de enige verandering overigens, want ook de aangekruiste datum op de kalender voor dit mooie evenement, viel dus niet onder de maand augustus zoals in voorgaande jaren.

[nggallery id=814]

Donkere wolken besloten gelukkig elders hun inhoud te lossen en daarmee was het afgelopen weekeinde wat de organisatie betreft al geslaagd. Veel blinkende Giulia’s verschenen ten tonele, wat natuurlijk alles te maken had met het 50 jarige bestaan van dit icoon. De SCARB heeft veel aandacht gegeven aan dit heugelijke evenement. Helaas viel er nog geen hedendaagse variant met deze naam te bewonderen, maar binnen een paar jaar zullen we eindelijk ook een nieuwe middenklasse Berlina ten tonele zien verschijnen. Mooi en sfeervol was ook de luid hoorbare aanwezigheid van de Italiaanse club ‘Lampeggianti Blu’ (Blauwe Zwaailichten), met Polizia en Carabinieri versies van respectievelijk Giulia, 75 en 156. Alsof je midden in een filmset stond van ‘La Piovra’!  

Op en rond de baan was er natuurlijk weer veel te zien en volgens een organisator die we spraken is dat niet onopgemerkt gebleven. Diverse buitenlandse bezoekers (Duitsers, Zwitsers, Belgen, Britten en Italianen) hebben namelijk aangegeven dat dit evenement hoog op de agenda staat, omdat ons kleine landje opvalt als het om toegewijde Alfa Romeo-bezitters gaat. Dat staat bijvoorbeeld elk jaar garant voor een groot aantal bijzondere modellen. We kunnen dat als AutoEdizione alleen maar bevestigen en afgelopen zaterdag leverden we onze bijdrage door met een prachtige 8C Competizione in de stand van Wensink Galleria te gaan staan. Volgend jaar is Spettacolo Sportivo als het goed is een nog groter feest, omdat de SCARB dan 35 jaar bestaat.

[nggallery id=815]

3 gedachten over “Spettacolo Sportivo 2012 in het teken van 50 jaar Giulia

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.