Fiat is populair in groen zijn

De Europese verkopen zitten dan misschien redelijk in een dip, maar Fiat is op groen gebied nog altijd de populairste.

Net als een halfjaar geleden presenteert de JATO (’s werelds belangrijkste statistisch bureau voor de autobranche) weer cijfers waaruit blijkt dat Fiat de onbetwiste marktleider is. Fiat heeft de laagst gemiddelde CO² uitstoot over het laatste half jaar met 123,5 gram per km. Het merk uit Turijn verbreekt het eigen record van 2009 met 4,3 gram per km. Fiat staat in de top 10 op de eerste plek boven Toyota met een gemiddelde van 128 gram per km. Dan volgen de twee merken van PSA met beide 10 gram meer per km dan Fiat en op plaats vijf staat Renault met 134,6 gram per km. Op zes volgt Ford, zeven Opel, acht/negen Volkswagen/Audi en op tien BMW met 154,5 gram per km aan CO² uitstoot.

Maar liefst 20 modellen in Europa werden een stuk groener het afgelopen jaar waarvan drie het Fiat logo dragen. De Fiat 500 regeert met een indrukwekkende 116 gram per km. Dat is 3,9 gram/km minder dan vorig jaar waarbij in acht genomen moet worden dat de ultra schone tweecilinder TwinAir nog niet zo lang op de markt is. Dan volgen de Panda met 118,9 gram per km en de Punto met 123,5 gram per km. Ook steeds schonere diesels plus LPG en aardgas uitvoeringen hebben bijgedragen aan de goede score van Fiat, evenals de toepassing van bijvoorbeeld Start&Stop technologie op steeds meer modellen.

Maar buiten de eigenlijke uitstoot om, stimuleert Fiat ook een milieubewuster rijgedrag met behulp van het Eco Drive volgsysteem voor de consument van bijna alle Fiat modellen, tot bedrijfswagens aan toe (Eco Drive Fleet). Dit systeem blijkt zeer populair onder bezitters.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.