Nederlands debuut 4C vond plaats in unieke Alfa Romeo ambiance

4cNL

Een mooier debuut op eigen bodem van de Alfa Romeo 4C hadden we ons niet voor kunnen stellen. Daarom begaven we ons gister dan ook binnen iets meer dan een maand opnieuw naar het prachtige Louwman Museum in Den Haag. Afgelopen voorjaar heb je op AutoEdizione als eerste al kunnen lezen, dat de mooie 4C zich vanaf deze plek zich aan ons laaglanders bekend zou maken. Veel Alfisten is deze première niet ontgaan, want er was weer een grote groep liefhebbers die binnen naar de nieuweling en de tentoonstelling Alfa Romeo Stijliconen kwamen kijken. Bovendien was er naast al deze Alfa pracht en praal in het museum, ook nog een unieke verzameling voor- en naoorlogse 6C’s buiten voor de entree. Deze majestueuze koetswerken kwamen op uitnodiging van de SCARB en Louwman samen voor een internationale ontmoeting. Daarnaast waren er ook een aantal moderne 8C’s en bekende naoorlogse ‘Biscione’s’.

4cNLc

Dhr. Lopresto kijkt toe hoe twee museummanagers (namens Arese en dhr. Louwman) de nieuwe uiterste datum voor de tentoonstelling onthullen.

Al met al dus een zeer bijzondere entourage, die je als Alfa Romeo-liefhebber niet snel elders in de wereld tegen zult komen. Het was dan ook niet voor niets dat de ambassadeur van Italië even een blik kwam werpen en dat ook andere speciale gasten aanwezig waren tijdens deze mooie Alfa-avond. Zo ook verzamelaar Corrado Lopresto met zijn vrouw en dochter, die met een groot aantal kroonjuwelen een stevige inbreng heeft in de tentoonstelling, die wegens succes tot en met 23 juni is verlengd. Naast een afgevaardigde van het Museo Storico, een groep 8C bezitters en journalisten, waren er uiteraard ook mensen namens Alfa Romeo Nederland aanwezig. Zelfs de voormalige directeur uit de tijd dat het merk uit Arese nog zelfstandig was mocht deelnemen in deze feestelijke ambiance.

4cNLb

Kortom Den Haag was een soort klein Portello, wat er voor zorgt dat deze gebeurtenis bij veel mensen nog lang in het geheugen zal blijven hangen. Dat geldt ook voor de 4C overigens, die voor veel zeer enthousiaste reacties zorgde. De volbloed sportwagen met prachtig lijnenspel werd gepresenteerd met de slogan ‘we 4C a legend’. Een model dus, dat hoogstwaarschijnlijk een plekje zal veroveren in de ‘hall of fame’ van meer dan 100 jaar Alfa Romeo-historie. De zeer brede lage tweezitter met middenmotor doet je al vanwege de uitstraling en de zitpositie wild fantaseren over de rijeigenschappen, die we binnen een jaar hopen te mogen ervaren. Bovendien geeft de 4C een zeer krachtig signaal af, over de ambitie die de mensen achter het merk, met Alfa Romeo hebben. Juist in deze moeilijke tijd zorgt dit voor de nodige emoties met veel Italiaanse dramatiek, wat ook weer typisch Alfa Romeo is. Je zou ook kunnen zeggen dat Alfa Romeo het meest bewogen merk ter wereld is, dat op allerlei manieren iets doet met mensen…waar dan ook ter wereld.

[nggallery id=950]

6 gedachten over “Nederlands debuut 4C vond plaats in unieke Alfa Romeo ambiance

 • 2 juni 2013 om 15:16
  Permalink

  Ik kom net terug van het Louwman museum, blij dat ik ben geweest. De 4C is in werkelijkheid nog schitterender dan op de foto’s. Tot mijn verrassing waren de 6C’s die gisteren aankwamen vandaag, zondag, nog op het voorplein aanwezig, prachtig. Naast de tijdelijke tentoonstelling met prachtig Alfa materiaal mag ook de eigen Louwman collectie er wezen. Een mooie dag.

  Beantwoorden
 • 2 juni 2013 om 16:08
  Permalink

  Ook gisteren geweest. Prachtig, heel bijzonder ook waren al die 6C/8C’s buiten. De 4C is in het echt nog mooier inderdaad. Vallen me de koplampen ook nog wel mee, echt super mooi worden die gewoon niet. Auto voelt ook erg degelijk aan. Nog een jaar geduld, dan zal Alfa weer kunnen vlammen met een aansprekende line up aan modellen. Er wordt achter de schermen echt bikkelhard gewerkt aan het merk, heb ik me laten vertellen….

  Beantwoorden
 • 3 juni 2013 om 09:26
  Permalink

  Ik had helaas geen tijd, maar ik zie dat de tentoonstelling tot de 23e verlengd is. Blijft de 4C ook tot die tijd staan ?

  Beantwoorden
 • 4 juni 2013 om 18:10
  Permalink

  Jammer van het display dat digitaal is ipv analoge klokken en dan de lelijke koplampen.

  Spijtig want hij is voor de rest prachtig!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.