Ook Motor Show van Bologna wordt met uitsterven bedreigd

De nationale Italiaanse autosalon Motor Show di Bologna editie 2012, is nog maar net op weg, of het voortbestaan van dit evenement staat al op de landelijke agenda. We weten allemaal dat het wat onze eigen Auto Rai betreft een stuk abrupter is gegaan, aangezien we volgend jaar ervan verstoken zullen blijven en het nog maar de vraag is wanneer we er weer een beleven mogen. Het zijn de gevolgen van een diepe aanhoudende crisis op de Europese markt. In Italië registreerde men de afgelopen maand de langste negatieve reeks (met een afname van meer dan 10% per maand) sinds 1977.

Het is de organisatie van de Motor Show zelf, die deze gelegenheid aangrijpt om de noodklok te luiden. De salon van Bologna wordt al 23 jaar door het Franse beursgenoteerde GL Events georganiseerd. Afgevaardigde van GL Events Italia Giada Michetti (foto) vraagt nu de hele Italiaanse autosector om mee te werken aan nieuwe meer levensvatbare oplossing. Wat Michetti vraagt is eigenlijk een oproep aan buiten- en binnenlandse fabrikanten, om niet weg te blijven van de salon, ondanks de crisis.

Veel fabrikanten trekken namelijk een rookgordijn op in aanloop naar het event. De organisatie vraagt om meer transparantie op dit gebied en adviseert om juist weg te blijven bij kleinere evenementen, waar producenten vaak voor kiezen. Vanaf volgend jaar moeten alle deelnemers volgens Michetti, minstens drie maanden van te voren bekend zijn. Dit jaar hebben sommige fabrikanten pas 20 dagen voor de salon nog hun deelname geannuleerd. Hierdoor bestaat de huidige editie uit kleinere losse stands van dealers (zoals we dat ook zagen op de Auto Rai van 2009). De organisatie ziet eigenlijks niets in een herhaling van deze opzet voor volgend jaar.

3 gedachten over “Ook Motor Show van Bologna wordt met uitsterven bedreigd

 • 5 december 2012 om 16:11
  Permalink

  Zo’n autoshow is gewoon een achterhaald concept. Tegenwoordig is er internet waar je alle primeurs en alle andere informatie kunt vinden over auto’s.

  Beter één grote show per continent (Genève bijv. in Europa) met alle primeurs voor dat continent en alle persconferenties van de Marchionne’s van deze wereld.

  Beantwoorden
 • 5 december 2012 om 16:39
  Permalink

  briljant idee, mail Brussel even ik denk dat je applaus krijgt van de autofabrikanten.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.