Alfa Romeo’s achterwielaangedreven platform heet ‘Giorgio’

Giorgio

Waarom voor deze naam is gekozen is niet echt duidelijk, maar Automotive News meldt vanavond dat het uit eerste hand heeft vernomen, dat het nieuwe vier- en achterwielaangedreven platform van Alfa Romeo de werktitel ‘Giorgio’ heeft. Het nieuwe platform dat primair voor Alfa Romeo gebruikt zal worden en vervolgens ook voor enkele Amerikaanse labels (Dodge en SRT), is het best bewaarde geheim van de afgelopen jaren, al kregen we bij AutoEdizione een tijd geleden ook al het een en ander te horen. Zoals we in 2011 al konden melden, is in Modena bij Maserati een speciale task-force aan het werk, dat onophoudelijk doorwerkt aan deze nieuwe techniek.

Naast E-segment modellen, zoals we die al in de vorm van de Ghibli tot stand hebben zien komen, gaat het vooral ook om toekomstige variaties in het D-segment. De Italiaanse krant La Repubblica meldde vorige week dat deze modellen vooral in Cassino tot stand zullen komen (Giulia sedan en SW) naast nieuwe uitvoeringen in het C-segment (Giulietta in 2 varianten) met voorwielaandrijving. Een E-segment vlaggenschip zou vervolgens in Grugliasco naast de Ghibli gebouwd gaan worden, terwijl een SUV verderop in Mirafiori naast de Maserati Levante geproduceerd zal worden. Een compacte SUV/Crossover, komt straks als kleinste model uit Melfi.

6 gedachten over “Alfa Romeo’s achterwielaangedreven platform heet ‘Giorgio’

 • 27 januari 2014 om 21:52
  Permalink

  Wat bedoel je met ‘Waarom is niet echt duidelijk’??
  Prachtig toch dat ze dit nieuws brengen?

  Beantwoorden
 • 27 januari 2014 om 22:05
  Permalink

  St. Georg, symbool van het goede. Gezeten op een schimmel, met een witte vaan met rood kruis (waar kennen wij dat van) bedwong de draak, symbool van het kwaad. Mooie symboliek als je werkt aan de wederopstanding van Alfa Romeo.

  Forza Giorgio! (Hup Sjors!)

  Beantwoorden
 • 28 januari 2014 om 12:18
  Permalink

  Dit bericht is heel belangrijk!!! dat is de basis van het nieuwe Alfa Romeo hierop komen de nieuwe echte Alfa’s weer. Autoedizione is er nog nieuws omtrent Lancia? begrijp daar helemaal niks van.

  Maar voor mijn Alfa Romeo hart is dit echt top.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 28 januari 2014 om 14:33
  Permalink

  Nog even een aanvulling…
  Inderdaad Niccolo, Giorgio is echt zo ’n gekke naam niet.
  Maar wat te denken van bekende, grote, Alfa-namen als: Tazio GIORGIO Nuvolari, GIORGIO Pianta, GIORGIO Langella…

  Nou, lijkt me duidelijk, de toon is gezet, FORZA ALFA!

  Beantwoorden
 • 28 januari 2014 om 19:38
  Permalink

  Uitgebreider programma dus, dus nog beter nieuws. Alleen maar goed om straks in 1 klap alle summiere, en niet volbrachte verwachtingen uit het verleden te doen vergeten.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.