Marchionne: ‘Chrysler kan niet op Fiat wachten, de trein is nu vertrokken’

Sergio Marchionne wil wat de transformatie van Mirafiori betreft geen mitsen en maren horen. Dat heeft hij gisteren op het hart gedrukt van de president van regio Piemonte, Roberto Cota (op de foto rechts van de president van de republiek). Cota staat bekend als een groot voorstander van Marchionne’s hervormingen waardoor de eerste man van Piemonte ook voldoende vijanden heeft. Cota is als voormalig leider van de Lega Nord echter niet iemand die daar voor terugdeinst. De fabriek in Turijn ligt het komende jaar grotendeels plat vanwege de verbouwing en de FIOM eist nu dat Cota kritische vragen stelt over de wijze waarop Fiat dit wil volbrengen. Marchionne geeft nu aan dat elke aarzeling na het akkoord veel schade zou kunnen toebrengen; “Ik kan Chrysler niet tegenhouden omwille van Fiat. We krijgen van Chrysler de kans om dit goed te doen. Als we het verpesten, ligt de schuld volledig bij ons. Chrysler ligt na 19 maanden hard werken op schema en Fiat moet daar bij blijven aansluiten. Mirafiori moet dus op tijd klaar zijn. Het doel voor Chrysler is om in 2011 2 miljoen auto’s te bouwen en daar zullen we zelfs overheen gaan.”

Vanaf volgend jaar worden in Turijn 280.000 SUV’s gebouwd, waarvan een groot deel de Amerikaanse markt als bestemming heeft.

5 gedachten over “Marchionne: ‘Chrysler kan niet op Fiat wachten, de trein is nu vertrokken’

 • 4 februari 2011 om 13:34
  Permalink

  Aijaijai, wat is dat toch met die Italianen, het land is in verval. Ik las een berichtje in het FD dat een van de grootste havens van het Middellandse zeegebied, in Calabria, bijna niets meer te doen heeft nu na Maersk een andere grote reder haar schepen daar niet meer laat lossen. De reder klaagde dat het lossen daar 1,5 dag duurde, terwijl het in 2 uur moest en kon. Deze reder is notabene uitgeweken naar een Griekse haven, alsof ze daar hard werken (kun je nagaan).

  Beantwoorden
 • 4 februari 2011 om 16:38
  Permalink

  Die FIOM is een echte pest. Kortetermijndenkers die gewoon alles om zeep helpen. Ik dacht dat de FIOM geen vertegenwoordiging meer had in Mirafiori? Was dat niet één van de gevolgen van de stemming?

  Beantwoorden
 • 4 februari 2011 om 17:50
  Permalink

  @Lusso: Nee, was het maar waar. Voor straf geen vat op werknemers meer omdat ze het referendum hebben verloren. Briljante maatregel trouwens Lusso maar helaas geen realiteit.

  Beantwoorden
 • 4 februari 2011 om 18:48
  Permalink

  @Il piu migliore: Ja, bizar dat de mentaliteit van die Italianen zo slecht is. Heel Alfa Romeo is wat het nu is door die verrekte mentaliteit.

  Stel je voor dat ze de creativiteit, het enthousiasme en het liefhebbershart van het oude Alfa Romeo zouden hebben kunnen combineren met de mentaliteit van de Duitsers. Alfa was dan nu 1 van de meest succesvolle fabrikanten ter wereld op het gebied van de sportieve modellen. BMW had dan een stuk kleiner geweest dan ze nu zijn.

  Helaas hebben / hadden de Italianen andere plannen.

  Beantwoorden
 • 4 februari 2011 om 20:22
  Permalink

  Dan was het @Ferry832: Dan was het een Balfa geweest die wij niet konden pruimen. Het zou dan toch echt geen italiaan zijn.Sommige dingen gaan helaas niet samen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.